eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

''ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ''

Δέκα οκτώ μαθητές του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου οι οποίοι συμμετέχουν στην Ερευνητική Εργασία (μέθοδος project) που πραγματοποιείται στο σχολείο μας την τρέχουσα σχολική χρονιά με τίτλο « Το θέμα του νερού. Παρελθόν-Παρόν. Μέλλον; » θα μεταβούν στη Γερμανία για να λάβουν μέρος στο «International Science Camp 2012. The subject of water».
Στη διεθνή αυτή συνάντηση, η οποία οργανώνεται από το Γυμνάσιο Πένζμπεργκ (Gymnasium Penzberg) και πραγματοποιείται από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2012 στο Κέντρο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Benediktbeuern στην πόλη  Πένζμπεργκ (Penzberg) της Βαυαρίας θα συμμετάσχουν 150 μαθητές από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργασίες και επισκέψεις σε χώρους που σχετίζονται με το νερό. Επί πλέον οι μαθητές θα επισκεφθούν μουσεία, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής του Πένζμπεργκ και της πόλης του Μονάχου.
Με τη συμμετοχή των μαθητών σε διεθνείς εκπαιδευτικές συναντήσεις ενισχύονται οι σχέσεις των συμμετεχόντων μαθητών στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης σ’ ένα πνεύμα αμοιβαιότητας ισοτιμίας και αλληλοσεβασμού ενώ παράλληλα προβάλλεται η πολιτιστική ταυτότητα της κάθε χώρας με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και κουλτούρα της.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου http://1lyk-kranid.arg.sch.gr .
Ιωάννης Δημαράκης
Δ/ντής Γενικού Λυκείου Κρανιδίου