eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

''Ο ΕΡΜΙΟΝΙΤΗΣ ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤO ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ N. ΦΑΣΙΛΗΣ''

''ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ''


Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Όρος Κάρμελ στη πόλη Χάιφα του Ισραήλ, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως




Έτσι, δόθηκε εντολή από το ΥΕΘΑ όπως 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, απογειωθούν με προορισμό το Ισραήλ.




Στην 383 Μοίρα, Διοικητής είναι ο Αντισμήναρχος Χρήστος Οικονόμου,ο συνάδελφος αεροπόρος και συμπολίτης μας από την Ερμιόνη.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 01:10 την νύχτα της Πέμπτης ( 2 Δεκεμβρίου) και μετά από.....
...... ανεφοδιασμό στη Ρόδο στις 08:25. της Παρασκευής προσγειώθηκαν στο Ισραήλ και αμέσως άρχισαν τις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.

Ο Χρηστός όταν δόθηκε η εντολή στη Μοίρα του, βρισκόταν στην Ερμιόνη. Αμέσως έφυγε για την Θεσσαλονίκη και με άλλο αεροσκάφος CL-415 απογειώθηκε για το Ισραήλ.


Η όλη επιχείρηση, ήταν παρά πολύ δύσκολη λόγω της έντασης της φωτιάς και της ιδιομορφίας του εδάφους, αλλά τα Ελληνικά πληρώματα με την εμπειρία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάσβεση της εκτελώντας συνολικά 27 εξόδους πυροσβεσης.

Για την σημαντική αυτή προσφορά της 383 Μοίρας η κυβέρνηση του Ισραήλ οργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιερουσαλήμ, παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού του κράτους, οπού στο πρόσωπο του Χρήστου τιμήθηκε όλο το προσωπικό της Μοίρας για την προσφορά του. Του απενεμήθη τιμητικό δίπλωμα προσφοράς προς το κράτος του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τιμητικό βραβείο από τον Αρχηγό Αεροπορίας του Ισραήλ.

Επίσης τα Ελληνικά πληρώματα προσκλήθηκαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου ο Μακαριότατος Πατριάρχης Θεοφιλος Γ' τίμησε τον Χρήστο με το παράσημο του Σταυρού του Ταξιάρχη της Τιμής.




Χρήστο θερμά συγχαρητήρια σε σένα προσωπικά, στους χειριστές και τεχνικούς της Μοίρας σου, γιατί με την επιτυχία αυτής της δύσκολης αποστολής σας, προβάλατε διεθνώς την Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορια








Με τιμή
Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος
Γεώργιος Φασιλής
Επίτιμος Διοικητής Σχολής Ικάρων