eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

''ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ:Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ''


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Ο κ. Χατζηδάκης προπηλακίστηκε από ομάδα αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών, την ώρα που βρέθηκε στην Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Στο πλαίσιο της έρευνας η Εισαγγελία ζήτησε ήδη- με έγγραφά της- από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση σε βάρος του κ. Χατζηδάκη
 
Ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση.


Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».




Αντιδράσεις για την επίθεση







Τη σύλληψη και τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, ζήτησε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του κ. Χατζηδάκη. Tην αποδοκιμασία του για την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.






Ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του σε παρόμοια βίαια γεγονότα, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών, κρίνοντας ως υπαίτια την "γκρίζα πλευρά" του συστήματος της μεταπολίτευσης. "Οι λογαριασμοί, όμως, πρόσθεσε, λύνονται στις εκλογές και όχι στους δρόμους χειροδικώντας.






Στον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης ένα είναι το όπλο: η ενότητα, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού". Παρεμβαίνοντας, η προεδρεύουσα, Βέρα Νικολαΐδου, τόνισε ότι τέτοιες επιθέσεις από γνωστούς- αγνώστους βεβηλώνουν τους αγώνες των εργαζομένων.






Ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, από την πλευρά του, είπε ότι τέτοιες προβοκάτσιες που στρέφονται κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων των εργαζομένων δεν βλάπτουν μόνον το πρόσωπο που γίνεται αποδέκτης της επίθεσης, αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.






ΚΚΕ






"Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα, αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.






ΛΑΟΣ






"Καταδικάζουμε τη βία απ όπου κι αν πηγάζει, όποιον κι αν στοχεύει. Σε μία περίοδο που η γενικευμένη απογοήτευση, μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, πρέπει εμείς οι πολιτικοί να μη δίδουμε κατά καμία έννοια αφορμές που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες", σημειώνει ο ΛΑΟΣ και προσθέτει: "Η προκλητική επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πολύ φοβούμαστε όμως, ότι τόσο η καταδίκη του περιστατικού όσο και οι ευχές μας για μη επανάληψη δεν θα έχουν τύχη".






ΣΥΝ






"Καταδικάζουμε τη χτεσινή επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ.






Δημοκρατική Συμμαχία






Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: "Με λύπη μου διαπίστωσα χθες, μετά από τη βάρβαρη επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι η ΝΔ έκανε λόγο περί προβοκάτσιας ή συνωμοσίας. Επιτέλους, οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική, οδηγεί στις καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες. Δεν μπορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να ακολουθεί τη ρητορική του ΠΑΜΕ".






Δημοκρατική Αριστερά






Την επίθεση καταδίκασε και η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας: "Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα".








Nooz.gr