eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

''Ερώτηση του Γιάννη Ανδριανού για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY



Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή με θέμα τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και συνθηκών εργασίας του προσωπικού, λόγω παλαιότητας, μη λειτουργικότητας και μη πλήρωσης των απαιτούμενων προδιαγραφών του υπάρχοντος κτηρίου.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:







«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου στεγάζεται στο πολύ παλιό διώροφο κτήριο που παραχώρησε στο Δημόσιο ο Δήμος Ναυπλιέων το 1952, το οποίο είναι ακατάλληλο γι’ αυτό τον σκοπό καθώς δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις στέγασης και τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργικότητας, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό να είναι επιεικώς απαράδεκτες.






Ακόμα, σημαντικό πρόβλημα είναι το ότι τα πυροσβεστικά οχήματα σταθμεύουν σε εντελώς ακατάλληλο χώρο, εκτεθειμένα σε πολλαπλούς κινδύνους.






Επισημαίνεται πως, μέχρι και το τέλος του 2009, είχαν γίνει 3 διαγωνισμοί για τη μεταστέγαση της Π.Υ Ναυπλίου, αλλά επειδή δεν βρέθηκε κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές, αυτές απέβησαν άκαρπες. Από τις 3/9/2010 υπάρχει καινούρια έγκριση μίσθωσης από το Υπουργείου Οικονομικών και έχει δρομολογηθεί η προκήρυξη καινούριου διαγωνισμού. Ο σχετικός φάκελος υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Κτηματική Υπηρεσία Ναυπλίου περιμένει την τελική έγκριση για την ανακοίνωση της προκήρυξης διαγωνισμού.






Επειδή μέχρι σήμερα οι προσπάθειες για τη μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου απέβησαν άκαρπες με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι εργαζόμενοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου να συνεχίζουν να εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, είναι επιτακτικό οι διαδικασίες να επισπευσθούν και να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα για την αναγκαία μεταστέγαση της Π.Υ Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις εξετάζοντας και το ενδεχόμενο αξιοποίησης οικοπέδων της ΚΕΔ στην είσοδο της πόλης, στο δρόμο της Ν. Κίου, στην περιοχή όπου βρίσκεται το κτήριο της Νομαρχίας ή εφαρμογής άλλης λύσης που θα προτείνει η Π.Υ Ναυπλίου.










Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


1) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και οι χρονοβόρες διαδικασίες για την άμεση αναγκαία μεταστέγαση της Π.Υ. Ναυπλίου σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις που να εξασφαλίζουν τις απαιτούμενες συνθήκες εργασίας για τα στελέχη της Π.Υ. ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το σημαντικό για τους πολίτες έργο τους.


2) Αν στο πλαίσιο αυτό προτίθεται η Κυβέρνηση να εξετάσει τις λύσεις α. της ανταλλαγής του υπάρχοντος κτηρίου με άλλο κτήριο του Δήμου Ναυπλίου ή της Νομαρχίας, β. της αξιοποίησης οικοπέδων της ΚΕΔ στην είσοδο της πόλης του Ναυπλίου στην περιοχή όπου βρίσκεται το κτήριο της Νομαρχίας, ή γ. όποια άμεση λύση θα προτείνει η Π.Υ Ναυπλίου».