Οι κάτοικοί του πέφτουν καθημερινά θύματα κακόγουστων αστείων. Αν και διαβιώνουν σε μια ήσυχη χώρα, την Αυστρία, ζουν καθημερινά με ένταση. Αφορμή για την ταλαιπωρία τους αποτελεί το όνομα του χωριού τους, που λέγεται Fucking (στα αγγλικά σημαίνει «κάνω σεξ»)! Έτσι, Βρετανοί και Αμερικανοί εντοπίζουν τα τηλέφωνα των κατοίκων του χωριού και καλούν για να κάνουν φάρσες…
Το χωριό βρίσκεται περίπου τριάντα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ. Το θέμα είναι ότι για να το βρεις πια μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, αφού κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάζονται προφανώς με τις πινακίδες που φέρουν το «ακατάλληλο» όνομα του χωριού και τις κλέβουν. Η όλη κατάσταση μπορεί να ακούγεται κωμική σε πολλούς, ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν απεγνωσμένοι. Εκτός αυτού, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, η θρασύτητα των κλεφτών τούς κοστίζει πολύ, διότι η αξία κάθε πινακίδας αγγίζει τα διακόσια ευρώ. Τα τελευταία δύο χρόνια οι κακόγουστοι φαρσέρ-κλεφτρόνια έχουν αφαιρέσει δεκαπέντε πινακίδες από τη γύρω περιοχή. Οσον αφορά στις τηλεφωνικές φάρσες, ένας από τους κατοίκους αναφέρει ότι η συνηθέστερη ερώτηση στο ακουστικό είναι «Is this Fucking?», ενώ στη συνέχεια κλείνουν το τηλέφωνο γελώντας.
Και σαν να μην έφταναν οι φάρσες από όσους εντυπωσιάζονται από το όνομα του χωριού, γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό το Fucking και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού παρασκεύασε την μπίρα «Fucking Hell». Η πρώτη λέξη είναι εμπνευσμένη από το όνομα του αυστριακού χωριού, ενώ η δεύτερη σημαίνει «λευκό», το οποίο χαρακτηρίζει την ανοιχτόχρωμη μπίρα. Στα αγγλικά ωστόσο «Hell» σημαίνει… κόλαση. Και μπορεί να αποτελεί επιτυχημένο σλόγκαν μάρκετινγκ, αλλά για τους ντόπιους αποτελεί ακόμη έναν λόγο για φάρσες.
Η αρχική ονομασία του χωριού, πολλές δεκαετίες πριν, ήταν Fugging και σταδιακά έγινε Fuking. Αργότερα στη λέξη προστέθηκε ένα «c», πρώτον γιατί η λέξη fucking δεν σήμαινε τίποτα στα γερμανικά -πόσο μάλλον κάτι χυδαίο- και, δεύτερον, προς τιμήν ενός ευγενούς Βαυαρού, ονομαζόμενου Focko. Για αρκετά χρόνια οι κάτοικοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και ζούσαν ήρεμα εκεί, ωστόσο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το χωριό… ανακαλύφθηκε από αγγλόφωνους και από τότε οι κάτοικοι ζουν μια κόλαση!
Πηγή: espressonews.gr