ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
Υλικά:
250 γρ αμπελόφυλλα
4 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
Χυμό 2 λεμονιών
1/2 φλυτζάνι νερό
2 γλυτζάνια ζωμό κρέατος
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα κρεμμύδια
και το σκόρδο. Σε βραστό νερό ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα
σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ψιλοκόβουμε
τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το ρύζι και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το χυμό λεμονιών και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε ένα μπόλ.
Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, με ένα κουταλάκι και τα τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας το ένα δίπλα στο άλλο.
Τέλος, σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και προσθέτουμε τον ζωμό.
Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά.