eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον κ. Δ. Ρέππα για το οδικο τμήμα Ισθμού - Επιδαύρου.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα με θέμα τις επικίνδυνες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στο οδικό τμήμα Ισθμού - Επιδαύρου.



Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



«Μετά και τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, έχουν σημειωθεί εξαιρετικά επικίνδυνες κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού τμήματος Ισθμού – Επιδαύρου που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή της Επιδαύρου και την Ερμιονίδα. Ο κίνδυνος ακόμη και θανατηφόρων δυστυχημάτων είναι υπαρκτός και επιτείνεται από το γεγονός ότι σε διάφορα σημεία οι κατολισθήσεις συμβαίνουν αμέσως μετά από στροφές, χωρίς οι οδηγοί να έχουν τη δυνατότητα να δουν εγκαίρως τα βράχια.






Ακόμη, επισημαίνω τον μεγάλο κίνδυνο για τους επιβαίνοντες των διερχόμενων οχημάτων η αποκόλληση βράχων να συμβεί κατά τη διέλευση οχημάτων από τα σημεία όπου δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό προστατευτικό πλέγμα στα διαβρωμένα πρανή.


Κατόπιν αυτών,






ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


(1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι επιβαίνοντες των διερχομένων οχημάτων από αποκολλήσεις και νέες κατολισθήσεις.


(2) Αν έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων από συχνές κατολισθήσεις σε τμήματα του δρόμου Ισθμού-Επιδαύρου.


(3) Με δεδομένο πως τα προβλήματα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πολύ παλαιά χάραξη του δρόμου, αν έχει εξεταστεί η εναλλακτική χάραξη, ή τουλάχιστον η επιβεβλημένη βελτίωση της υφισταμένης κατά τμήματα».