eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

''Ο Γιάννης Ανδριανός για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άργους ''

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη με θέμα τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άργους που ζητά με υπόμνημά του ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Επαρχίας Άργους.



Το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:



«Με την παρούσα αναφορά μου σας διαβιβάζω συνημμένως το από 19/11/2010 υπόμνημα του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Επαρχίας Άργους στο οποίο ζητούνται διευκρινίσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει τόσο στην επιστημονική κοινότητα των Μηχανικών, όσο και στην κοινωνία της πόλης του Άργους και γενικότερα του Δήμου και διατυπώνονται οι παρατηρήσεις, επιφυλάξεις, ενστάσεις και προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Άργους.


Καθώς το ΓΠΣ είναι το κατεξοχήν εργαλείο ανάπτυξης και αναβάθμισης της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα εν μέσω της τρέχουσας κρίσης, είναι χρήσιμο να εξετάσετε άμεσα το αίτημα του Συλλόγου των Μηχανικών του Άργους για την ορθή ερμηνεία ή και διόρθωση στοιχείων σε σχέση με το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 269, ώστε η εφαρμογή του Σχεδίου να έχει τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα στην πόλη του Άργους που επί χρόνια ταλαιπωρείται, αποφεύγοντας τουλάχιστον εκείνα τα εμπόδια που μπορούν να προβλεφθούν».