eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

O AΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση. Έχουμε φερέφωνα” τόνισε στο Ηράκλειο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην “μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος” και στη “χειρότερη από την ανεξαρτησία της Ελλάδας κι έπειτα”. Σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας σαφές πως “καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε ποτέ να λάβει τέτοια μέτρα”. “Το ΠΑΣΟΚ μετά απ’ όλα αυτά συνεχίζει να αποκαλείται Σοσιαλιστικό κόμμα” ανέφερε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας:




“Το ΠΑΣΟΚ πλέον θα έπρεπε να αποκαλείται ΠΑΟΚ, αφού..
... δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον σοσιαλισμό”. Εντονότατη ήταν η κριτική που άσκησε παράλληλα και στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου, αποκαλώντας τον “υπεύθυνο Τύπου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πως η Ελλάδα έχει μία ξένη κυβέρνηση. Στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα δεν μας κυβερνά η Ελλάδα, αλλά το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο έχουμε απολέσει ακόμα και το δικαίωμα ψήφου”, τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα έχει μια ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει.



“Η κυβέρνηση δεν είχε καμία ταυτότητα και δεν είχε θέσεις” . Xώρες όπως η Ισπανία με συσσωρευμένα προβλήματα μπόρεσαν να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα, μπορεί κάλλιστα και η Ελλάδα. Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των μέτρων ,υποστήριξε πως δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καμία λύση, παρά μόνο σε πάγωμα της οικονομίας και μείωση των δημόσιων πόρων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της δυσμενούς κατάστασης της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν το χαρακτήρα του “σοκ” που επέλεξε να τους προσδώσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.


“Φυσικά και υπάρχει άλλος δρόμος για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση”. “Μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την ισχυρή διαπραγματευτική μας θέση στην Ευρώπη. Να προχωρήσουμε σε μειώσεις του ελλείμματος με πολιτικές προς άλλες κατευθύνσεις, όπως είναι οι εξοπλισμοί, τα νοσοκομεία, οι off – shore εταιρίες, η πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Θα έπρεπε παράλληλα να προχωρήσουμε σε επενδύσεις άμεσης ή γρήγορης απόδοσης, αλλά και σε επενδύσεις πυρηνικού χαρακτήρα που θα αλλάξουν τον πυρήνα της οικονομίας”.



Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε καταληκτικά πως για όλα αυτά τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού πουθενά στο πρόγραμμα του δεν ανέφερε τέτοιες πολιτικές. “Το ΠΑΣΟΚ έχει πληγώσει τους ψηφοφόρους του και ακύρωσε τις προσδοκίες τους”.Yπάρχει κι ένα άλλο ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, το οποίο “θέλει την ανάπτυξη, αλλά στρεβλώνεται από την άσκηση κεντρικής πολιτικής”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ixnos