eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες απεργίες, ακόμη και μέσα στο Πάσχα, αφήνουν οι βενζινοπώλες, ενώ η αρχή θα γίνει την Πέμπτη με 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων...


Εισήγηση για συνέχιση των κινητοποιήσεων θα υποβάλει στη γενική συνέλευση των βενζινοπωλών που θα συνεδριάσει την Κυριακή η διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στην έκδοση αποδείξεων για τις πωλήσεις καυσίμων χωρίς να έχουν εγκατασταθεί προηγουμένως ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, από τα οποία θα εκδίδονται αυτόματα αποδείξεις.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τα πρατήρια...
.... θα εκδίδουν αποδείξεις από την 1η Απριλίου από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές, γεγονός που σύμφωνα με την Ομοσπονδία θα οδηγήσει σε λουκέτα, καθώς οι πρατηριούχοι θα ελέγχονται για διαφορές μεταξύ εισροών και εκροών όγκου καυσίμων που δεν οφείλονται σε αυτούς, αλλά δεν μπορούν να τις ελέγξουν (π.χ. διαφορά θερμοκρασίας που μεταβάλλει τον όγκο των καυσίμων, ελλειμματικές παραδόσεις, κλπ.).

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ, Μ.Κιούσης τάχθηκε υπέρ της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, εφόσον επιβληθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης (διυλιστήρια, εταιρίες και πρατήρια).

Εξέφρασε, επίσης, την αντίθεση του κλάδου για τις πρόσφατες αυξήσεις φόρων, οι οποίες-όπως είπε-έχουν προκαλέσει μείωση της ζήτησης βενζίνης κατά 15%, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν και οι στόχοι για τα έσοδα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, ο φόρος στη βενζίνη είναι ο πέμπτος υψηλότερος στην ΕΕ και η τιμή η τρίτη υψηλότερη, ενώ από το 2005 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 106% και ο ΦΠΑ κατά 16,6 %. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής για κάθε λίτρο καυσίμων το 61,36 % είναι φόροι, το 31,77 % η τιμή διυλιστηρίου, το 3,51 % το κέρδος των εταιριών και το 3,36 % το κέρδος των πρατηριούχων.


Αναφορικά τέλος, με την παραπομπή στον εισαγγελέα πρατηριούχων που δεν δήλωσαν τις τιμές πώλησης στο παρατηρητήριο καυσίμων (η δήλωση είναι υποχρεωτική με Αγορανομική Διάταξη) ο πρόεδρος της ΟΒΕ είπε ότι η πλειοψηφία των πρατηριούχων δεν δηλώνουν τις τιμές για τεχνικούς λόγους και ζήτησε λίγες ημέρες παράταση προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση.



















Απο τα ΝΕΑ Οnline