eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου - Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας:''Εξαιρετικά νέα για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο!''

 

Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα χθες το μεσημέρι, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο στην εκδήλωση παρουσίασης της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, του διεθνούς συνεδρίου Online Travel Media  που με έδρα την Καλαμάτα θα εξαπλωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2023.


Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου.


Το συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese έχει ήδη προβληθεί στις δύο πολύ πρόσφατες διοργανώσεις σε Αμερική (Οκτώβριος 2022), και Ασία (Νοέμβριος 2022). Οι διαμονές των συμμετεχόντων εκτιμάται ότι θα κυμανθούν από 10 έως 30 ημέρες, ενώ το σημαντικότερο όφελος για ένα εκπληκτικό προορισμό όπως η Πελοπόννησος, είναι η απήχηση που θα έχει η προβολή του από ένα εξειδικευμένο και επιδραστικό κοινό. Η μέση διάρκεια παραμονής των συμμετεχόντων εκτιμάται μεταξύ 10 και 30 ημερών, σε μια περίοδο χαμηλών πληροτήτων για τα καταλύματα. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες συζητήσεις για την επίσκεψη και εξερεύνησή τους εδώ στην Ερμιονίδα, δίνοντας ευκαιρίες για τη δημιουργία υλικού που οι επισκέπτες θα μοιραστούν με τους περίπου 300 εκατομμύρια ακολούθους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Προηγήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Άννα Καλογεροπούλου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, την αναγκαιότητα στοχευμένων προγραμμάτων, στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις του Τουρισμού, την ψηφιακή κάρτα, την διάβρωση των ακτών, τα οφέλη του εναλλακτικού τουρισμού και την αναγκαιότητα σε έργα υποδομών.


Επιπλέον, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει σημαντική ανοδική τάση ως προς το τουριστικό προϊόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συγκριτικά με το 2019, που αποτέλεσε ορόσημο επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού, πριν τα μέτρα που προκάλεσε η πανδημία, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7%, οι αφίξεις κατά 2% και το κυριότερο, όπως τόνισε, η μέση διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 17%.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε πως το μέλλον του Ποιοτικού Τουρισμού ανήκει στην Πελοπόννησο, όλα αλλάζουν στον Τουρισμό, παρέρχεται η εποχή των οργανωμένων ταξιδιών και η προβολή των προορισμών γίνεται πλέον μέσω ηλεκτρονικών μέσων.


Εμείς να συγχαρούμε την Άννα Καλογεροπούλου και την ομάδα της γι' αυτή την τεράστια επιτυχία της πραγματοποίησης του συνεδρίου TBEX 2023- Peloponnese.


Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας

Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου