eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

1965: ΕΡΜΗΣ Ερμιόνης: Είχαμε μόνο μία μπάλα.......

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος


Και κάθε τόσο την πηγαίναμε στου Λουκά για να την μπαλώσει! Τη φύλαγε στο Κουρείο του ο αείμνηστος Βαγγέλης Βιρβίλης, την παίρναμε υπεύθυνα οι παίκτες του ΕΡΜΗ για να παίξουμε δίτερμα, και την επιστρέφαμε.

Δεν είχαν περισσότερες στο Κρανίδι.
Όμως γύρω μας φυτεύονταν χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, εκατοντάδες στρέμματα με ντομάτα, κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πεπόνια, καρπούζια, 75000 αιγοπρόβατα αλώνιζαν στα βουνά. "Φύτρωναν" κάθε χρόνο νέα λιτρίβια, τρακτέρ, γεωτρήσεις, φορτηγά, τρεχαντηρια, γρι γρι, ανεμότρατες,  οι ναυτικοί μας στην υπερπόντιο ναυτιλία πολλαπλασιάζονταν, όπως και οι μικροεφοπλιστές.

Σήμερα έχουμε γήπεδα (κάθε χωριό και γήπεδο), γυμναστήρια, κλειστά και ανοιχτά, κλειστά γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα τένις, αναμένονται κολυμβητήρια, και τι δεν έχουμε, και τι δεν φτιάχνουμε. Και μπάλες, μπάλες να δουν τα μάτια μας! Επειδή μεγαλώσαμε στον ΕΡΜΗ, από όλα αυτά, οι μπάλες που υπάρχουν σήμερα στην προπόνηση μού κάνουν εντύπωση.
Όμως γύρω μας μαραζώνουν οι ελιές, ξεραίνονται μανταρινιές, πορτοκαλιές, ντομάτα, κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πεπόνια, καρπούζια,.... ανάμνηση μακρινή, αιγοπρόβατα ..για δείγμα. Όσο για τα άλλα ..........

Και μια ... προφανώς σύμπτωση: Τότε είχαμε έναν Πρόεδρο Κοινότητας και μια Γραμματέα. Σήμερα έχουμε Δήμο με Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, και 115 άτομα προσωπικό.

Μήπως κάτι κάνουμε παντελώς  λάθος;;;;;; Λέω μήπως.

Βασίλης Γκάτσος