eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Γιάννης Μαργέτας πρός Κωνσταντίνο Κόκκαλη:''Παραλιακό μέτωπο Πόρτο – Χελίου''

 κ. Πρόεδρε του Κοινοτικού Συμβουλίου Πόρτο-Χελίου

Διαπιστώνω ότι μυηθήκατε καλά στο ύφος των επιστολών που εναγώνια προσπαθεί να επιβάλει στο δημόσιο διάλογο η Δημοτική Αρχή.

Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι αυτό που είδαμε όλοι το πρωί στο Πόρτο-Χέλι δεν ήταν πραγματικότητα και εσείς τα τρία χρόνια της ευθύνης σας έχετε κάνει όλα όσα πρέπει για την επίλυση του προβλήματος.

Καλό θα ήταν λοιπόν μιας και έχετε τέτοια ετοιμότητα στην έκδοση ανακοινώσεων να μας ενημερώσετε με την ίδια ταχύτητα:


Πόσο χρονικό διάστημα έχετε να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Πόρτο-Χελίου. Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η τελευταία ανάρτηση είναι στις 7-4-2022. Μήπως πρέπει να σας ενημερώσουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (νόμος 3852/2010) πρέπει υποχρεωτικά να συγκαλείται συμβούλιο πριν παρέλθει το διάστημα των δύο μηνών;

Πόσες φορές έχετε συνεδριάσει τα τελευταία δύο χρόνια;

Για τα δύο φρεάτια που φτιάχτηκαν επί ημερών σας στην παραλία, μπορείτε να δώσετε στη δημοσιότητα τις αποφάσεις, τη μελέτη που κατασκευάστηκαν και τις πηγές χρηματοδότησης;

Πάντως λύση υπάρχει όπως λένε οι ειδικοί, πρέπει να σκαφτεί το παραλιακό μέτωπο σε τρία σημεία και να συναντηθούν τα νερά που συγκεντρώνονται με τους αγωγούς ομβρίων του παραλιακού δρόμου. Προφανώς χρειάζονται χρήματα. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για να εξασφαλιστούν;

Σε ό,τι αφορά το αν έχω ασχοληθεί με το Πόρτο- Χέλι, ρωτήστε τους ανθρώπους του τουρισμού, εξάλλου οι περισσότεροι είναι οι ίδιοι μέχρι σήμερα και θα σας πληροφορήσουν ότι τα δώδεκα χρόνια που υπηρέτησα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κρανιδίου (1998-2010) συμμετείχα σταθερά στη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Νομού Αργολίδας, προωθώντας ουσιαστικά το Πόρτο-Χέλι, αφού η Ερμιόνη τότε ήταν ξεχωριστός Δήμος.

Όσο για τις αναφορές σας σε θέματα που άπτονται του ιδιωτικού βίου όπως ο εκκλησιασμός μου καλό είναι να πείτε στους συμβούλους σας να μην σας εκθέτουν όταν υπογράφετε έγγραφα με την ιδιότητα του Προέδρου και να διακρίνετε τι ανήκει στον ιδιωτικό βίο του καθενός μας και τι υπόκειται στη δημόσια κριτική. Δηλαδή να ενημερωθείτε για στοιχειώδη θέματα δημοκρατικής λειτουργίας.

Και κάτι τελευταίο… Το Πόρτο-Χέλι το έχω ζήσει από μικρό παιδί, με τους καπεταναίους που έφτιαχναν τα καϊκια τους στο ναυπηγείο του πατέρα μου και μας κερνούσαν γλυκό του κουταλιού στο καφενείο του Σπύρου Τριγκάκη. Ρωτήστε και θα σας πουν πού έπεφτε.


Γιάννης Μαργέτας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας.