eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Γιάννης Γεωργόπουλος - Δήμαρχος Ερμιονίδας:Με Προεδρικό Διάταγμα καθιερώθηκε η επέτειος της «Κατ’ επανάληψη Γ’ Εθνοσυνέλευσης» στην Ερμιόνη, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας.

Γιάννης Γεωργόπουλος - Δήμαρχος Ερμιονίδας:
Με Προεδρικό Διάταγμα καθιερώθηκε η επέτειος της «Κατ’ επανάληψη Γ’ Εθνοσυνέλευσης» στην Ερμιόνη, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας.
 

Με ιδιαίτερη χαρά παραλάβαμε σήμερα έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας & Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα την «Δημοσίευση Προεδρικού Διατάγματος».

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 20/2022 (ΑΔΑ: 93ΞΟ46ΜΤΛ6-ΦΑΒ) το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 54/Α’/14.03.2022, καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου κάθε έτους, επετείου της «Κατ’ επανάληψη Γ’ Εθνοσυνέλευσης», ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας Νομού Αργολίδας.

Η Γ’ εθνοσυνέλευση κατατάσσεται στις σπουδαίες Εθνοσυνελεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ξεκίνησε τις εργασίες της στην Επίδαυρο, αλλά αιφνιδίως διεκόπη λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου. Συνεκλήθη «κατ΄επανάληψιν» στην Ερμιόνη (18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827) και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα.

Στην Ερμιόνη, οι εργασίες της έλαβαν χώρα στο «Βουλευτικό οίκημα», το οποίο στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. 

Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη αναδείχθηκε σπουδαίος πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Επανάστασης, γιατί επωμίσθηκε δυναμικά το ρόλο της «επίσημης Κυβέρνησης». Συνάμα, όρισε με σαφήνεια ως πολίτευμα της χώρας το Κοινοβουλευτικό, στη βάση του οποίου συντάχθηκε λίγους μήνες αργότερα το Σύνταγμα της Τροιζήνας. Επιπροσθέτως, εκδήλωσε την εθνική ανάγκη για την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας και σφυρηλάτησε την εθνική ενότητα και συμφιλίωση των Ελλήνων.


Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος