eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ανδριανός στην ημερίδα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους για την έμφυλη βία:

Ανδριανός στην ημερίδα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους για την έμφυλη βία: 

''Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ριζωμένες προκαταλήψεις, να εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να ενθαρρύνουμε με κάθε θεσμικό και ηθικό τρόπο τις γυναίκες που υφίστανται βία να την καταγγέλλουν, να εξασφαλίσουμε την προσήκουσα ηθική απαξία και την ποινική τιμωρία των δραστών.''





Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό του στην ημερίδα του παραρτήματος του Άργους του Λυκείου Ελληνίδων με θέμα την έμφυλη βία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Λύκειο Ελληνίδων του Άργους, στους συνδιοργανωτές φορείς, στις ομιλήτριες, σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία αυτής της σημαντικής ημερίδας για ένα θέμα που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα.

 

Η έμφυλη βία είναι μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Κάθε λίγες μέρες μαθαίνουμε για γυναικοκτονίες, για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις γυναικών στον επαγγελματικό χώρο, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στους χώρους άθλησης.

 

Αυτό που έχει σημασία είναι ως οργανωμένη κοινωνία, το κράτος και οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών, καθένας και καθεμιά μας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του να συμβάλλουμε στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας.

 

Φυσικά, πρόκειται για έναν πολυμέτωπο αγώνα: Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε ριζωμένες προκαταλήψεις, να εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, να ενθαρρύνουμε με κάθε θεσμικό και ηθικό τρόπο τις γυναίκες που υφίστανται βία να την καταγγέλλουν, να εξασφαλίσουμε την προσήκουσα ηθική απαξία και την ποινική τιμωρία των δραστών, και έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την κυβέρνηση, να ενισχύουμε διαρκώς τις προσπάθειές μας για εμπέδωση της ισότητας των φύλων στην πράξη.

 

Έχει γι’ αυτό ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι ομιλήτριες της ημερίδας αυτής καλύπτουν με τις ειδικές τους γνώσεις και την εμπειρία τους ένα ευρύ φάσμα των πτυχών και εκφάνσεων αυτού του περίπλοκου ζητήματος.

 

Κλείνω με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσω να στηρίζω κάθε προσπάθεια για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας δικαιωμάτων και ευκαιριών, την έμπρακτη κατοχύρωση της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας

για όλες και όλους, για να εκλείψει επιτέλους η φρίκη της έμφυλης βίας από την κοινωνία μας.

 

Είμαι σίγουρος ότι κι αυτή η εκδήλωση θα συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας και στον διάλογο για τα βήματα που πρέπει συλλογικά να κάνουμε στην κατεύθυνση αυτή».