eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

''ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΨΗ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ''

ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.


Οι λεβέντες αιρετοί και εθελοντές στο λιμάνι της Ερμιόνης του πολιτισμού και της προκοπής, κόπιασαν , έχοντας φιλότιμο , θέληση, όραμα και μαστορικά χέρια, προχώρησαν δυνατά , στολίζοντας όλες τις γωνιές της Ερμιόνης με τους δημότες της Ερμιόνης να κοιτούν με θαυμασμό και περηφάνια αυτό τον οργασμό εργασιών και προσφοράς απο αιρετούς και εθελοντές.

Με μπροσταρη τον Αντιδήμαρχο Δαμιανό Κουτούβαλη που έσπασε πρώτος τα στεγανά στο τεμπελίκι που είχε γίνει μόδα(όχι απ΄όλους βεβαια) στα χρονικά του Δήμου Ερμιονίδας, ξεκίνησαν οι εργασίες έχοντας δίπλα του να τον κατευθύνει και να τον βοηθάει στο έργο του τον πιο έμπειρο αιρετό στον Δήμο και Πρόεδρο του Νομικού πολιτισμού και ''δημιουργό - μπουρλοτιέρη'' στο Κάψιμο του Ιούδα , τον Παναγιώτη Μέξη.Μαζί τους ο εφευρετικός δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας Γιάννης Α. Πάλλης, που πέταξε τις ''λυκοφιλίες των παραταξιακών αγκυλώσεων'' και συνέδραμε ουσιαστικά στην προσφορά για το καλό του τόπου. 

Η Φετινή θετική εκπληξη για το Πάσχα στην Ερμιόνη είναι η καθοριστική συμβολή του Αντιπροέδρου στο Νομικό πρόσωπο,το Αθλητικό κέντρο  ''Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη'' , του Γιάννη Λίτσα που με τις γνώσεις και την εργατικότητά του έδωσε λύσεις και με τα πολύτιμα χέρια του είχαμε αυτόν τον στολισμό.
Οι Ερμιονίτισσες εθελόντριες έβαλαν κι αυτές την δική τους πινελιά και με προσωπική χειρονακτική εργασία έφεραν αποτελέσματα.

Στην αλλη πλευρά της Ερμιονίδας , στο κοσμοπολίτικο και φιλόξενο λιμάνι της Ερμιονίδας, στο Πόρτο Χέλι, ο Λεβέντης Πρόεδρος της κοινότητας Κώστα Κόκκαλης μαζί με την δημιουργική , ''σπιρτόζα'' και ικανή αντιδήμαρχο Τουρισμού Αγγελική Λούμη - Γιαννικοπούλου έριξαν προσωπική εργασία και δημότες -τισσες εθελοντές της προσφορά για το Πορτοχελιο συνέδραμαν(όπως βλέπετε στις φωτό) με ζήλο και δημιουργικότητα στο έργο της Δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά σε μια πεντακάθαρη Ερμιονίδα με το πείσμα και την ικανότητα. του Αντιδημάρχου Γιάννη Τσαμαδού να φέρνει ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Η δημοτική αρχή Γεωργόπουλου όπως φαίνεται έχει φέρει εναν νέο αέρα προσφοράς και μια κουλτούρα αιρετών που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.
Παρατηρήσαμε να συμβαίνει αυτό που θέλουν  οι δημότες απ τους αιρετούς, δηλαδή τα εκλεγμένα πρόσωπα να είναι βγαλμένα μέσα απ΄τη κοινωνία, να σηκώνουν τα μανίκια και να δουλεύουν , να προσφερουν με ανιδιοτέλεια απο όποιο πόστο τους ανατίθεται και να μην ζούν στον δικό τους κοσμο , στρογγυλοκαθισμένοι στα γραφεία τους και περιμένοντας να περάσει η τετραετία με γραβάτες κουστούμια και ύφος ''μπλαζέ''.
Εργασίες πραγματοποιήθηκαν απο εθελοντές και άλλους αιρετούς σε όλες τις κοινότητες της επαρχίας και θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε δεύτερο χρόνο.

Η προσφορά θέλει χειρονακτική - πνευματική εργασία και θυσίες.Όταν πετύχεις το στόχο σου, τότε φοράς το πουκάμισο και το κουστούμι σου για να πάρεις τα Μπράβο απ την κοινωνία.

ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ


ο Λεβέντης Πρόεδρος της κοινότητας Πορτοχελίου Κώστα Κόκκαλης βάφει στο Λιοπύρι για να ζωντανέψει το Πόρτο Χέλι μετά απο 2 δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας