eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΣΗ ΔΕΥΑΕΡ , ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

 


Αγαπητέ Πρόεδρε κ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΕΓΚΗ


Όπως θυμάσαι , στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη , σου δήλωσα ότι σου χρωστάω μια απάντηση για το τελευταίο δελτίο τύπου σου , που λόγο των εορτών του Πάσχα , σεβόμενος το κλίμα των ημερών , δεν είχα καμία διάθεση να σου απαντήσω. Σήμερα όμως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους , γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους , αλλά και να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα μας απέναντι στους δημότες μας, που μας παρακολουθούν και αξιολογούν τις ενέργειες μας και τις παρεμβάσεις μας.


Σου ζήτησα το νόμιμο και το αυτονόητο , οι λογαριασμοί να εκδίδονται στην ώρα τους κάθε τετράμηνο , να έχουν ελεγχτεί προσεκτικά από ανθρώπινα λάθη , από διαχειριστικές ανεπάρκειες να μην συσσωρεύονται συγκεντρωτικά (πχ δυο ή τρία τετράμηνα μαζί) και να μην έχουν επιπλέον επιβαρύνσεις. Κάτι που δεν έγινε το τελευταίο 1,5 χρόνο , επί της διοικήσεως σου στο Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ


Η απάντηση σου ήταν ότι πλέον οι λογαριασμοί θα εκδίδονται στην ώρα τους, και εύχομαι η δέσμευση σου να τηρηθεί αλλά ο Λάμπρου «δεν δικαιούται να ομιλεί» ότι ευθύνεται για τη μη έκδοση λογαριασμών της Δ.Ε Ερμιόνης την περίοδο 2010-2014.


Πρόεδρέ μου έγινες και εισαγγελέας βλέπω πέρα από πρόεδρος, εκδίδεις νέα βουλεύματα , καταδικάσεις ανθρώπους. Έχεις γνώσεις νομικής επιστήμης και αντιλαμβάνεσαι εύκολα κρίσιμες νομικές υποθέσεις.


Σου έχω πει και άλλες φορές να με ακούς σε αυτά που καταθέτω στο δημόσιο διάλογο δεν θα χάσεις ποτέ, ουσιαστικά σε προστατεύω για να μην έχεις εσύ δικαστικές περιπέτειες , εγώ προσωπικά δεν έχω καμία.


Αγαπητέ Πρόεδρε


Σου υπενθυμίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσεις προσεκτικά ποιες είναι οι αρμοδιότητες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του Πρόεδρου και του μέλους Δ.Σ του Ν.Π.Ι.Δ(δημοτικής επιχείρησης) θα σου χρειαστούν στο μέλλον για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τι γράφεις , τι απαντάς ,πως ενεργείς και πως εκτελείς εντολές άλλων που όμως την ευθύνη των πράξεών και ενεργειών την έχεις εσύ, ο οποίος είσαι ο υπεύθυνος σύμφωνα με τον νόμο και εσύ υπογράφεις!!


Σου τονίζω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου , πήραμε από τους δημότες μας μια διπλή εντολή τόσο να στηρίζουμε την υλοποίηση του δημοτικού έργου όταν είναι ωφέλιμο και έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά όσο να ασκούμε αυστηρό έλεγχο και κριτική εκεί που χρειάζεται στην σημερινή δημοτική διοίκηση. Δεν χαριζόμαστε σε κανένα , είμαστε ελεύθεροι , υπηρετούμε τον δημοκρατικό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης , κτίζουμε όλοι μαζί το αύριο του Δήμου Ερμιονίδας.


Υστερόγραφα


1. Αυτό που δεν έχω καταλάβει , πως ενώ ήσουν μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ , εκπρόσωπος της πλειοψηφίας στην δημοτική περίοδο 2014-2019 ψήφιζες τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις της διοίκηση , ζήτησες τώρα ως νέος πρόεδρος την παρέμβαση των Ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης για πράξεις που και εσύ είχες συμμετοχή, και ψήφιζες ομόφωνα!!! Kατά τα άλλα φταίνε μόνο οι άλλοι και εσύ είσαι αμέτεχος.


2. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα με κάθε τρόπο στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ της περιόδου 2010-2014 για να τους συμπαρασταθώ , για να τους στηρίξω στην δικαστική περιπέτεια που έχουν μπροστά τους. Το ΔΣ της περιόδου 2010—2014 πρόσφερε, πέρα από λάθη και παραλείψεις, σημαντικό έργο στο τόπο μας, ενδεικτικά επανένταξε και δημοπράτησε δυο σημαντικά έργα, το έργο της αποχέτευσης και το έργο της ίδρυσης , πρέπει να είναι περήφανοι για τις προσπάθειες τους και τις αποφάσεις που πήραν. Θα δώσουμε μαζί την μάχη για τη αποκατάσταση της αλήθειας .


3. Η παράταξη μας, ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μια ριζική αλλαγή πολιτικής στο τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης , είδαμε από νωρίς για τα μεγάλα οικονομικά και διοικητικά αδιέξοδα της ΔΕΥΑΕΡ τα οποία έχουν τώρα πολλαπλασιαστεί, είμαστε οι πρώτοι που μιλήσαμε, και δεσμευτεί για μια σύγχρονη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης.


Με εκτίμηση


Τάσος Λάμπρου Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας