eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ομόφωνα εγκρίθηκε η ίδρυση του Μουσείου της Ερμιόνης στο Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου !

Προχωράει η ιδέα και πρωτοβουλία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη  για την ίδρυση του Μουσείου της Ερμιόνης 

 Ένα απο τα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης - ουσίας - Πολιτισμού και Ιστορίας για την Ερμιονίδα !

- Μεγάλο ενδιαφέρον απο τον Δήμο Ερμιονίδας τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, την Ελληνική Πολιτεία, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και βέβαια την μεγάλη συμβολή του συμπατριώτη μας Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Σ. Διδασκάλου !


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ομόφωνα σήμερα εγκρίθηκε η ίδρυση του Μουσείου της Ερμιόνης στο Συμβούλιο Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, υπό την προεδρία του συμπατριώτη μας Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Σ. Διδασκάλου.

Το μουσείο της Ερμιόνης που οραματίστηκε η συμπατριώτισσα και μεγάλη ευεργέτιδα του Δήμου μας, πρέσβυς καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη με πρωτοβουλία της ιδίας και της οικογένειάς της, αποτελεί ένα έργο ΣΤΑΘΜΟ για την περιοχή της Ερμιονίδας μας αλλά και για την μικρή ναυτική πολιτεία της Ερμιόνης με  πλούσια ιστορία και ενεργή συμμετοχή στον ελληνικό πολιτισμό.

Όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες κινούνται με γοργούς ρυθμούς, αφου το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων είναι μεγάλο γι΄αυτό το τεράστιο ΈΡΓΟ που βάζει τα θεμέλια για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!
Μεγάλο και έμπρακτο ενδιαφέρον στην υλοποίηση του Μουσείου της Ερμιόνης έχει δείξει και η Προσταμένη της Αρχαιολογίας κυρία Άκληστις Παπαδημητρίου.

Παρακάτω ακολουθεί το post στο προφίλ του Facebook του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου, κατά την συμμετοχή του στην διάρκεια του συμβουλίου.