eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Τα παιδικά παραμύθια...: '' Η ζήλεια να ΄ταν ψώρα ! ''

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

''Τα παιδικά παραμύθια...''


Σήμερα θα δούμε απ΄το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ το πρώτο παιδικό παραμύθι '' Η ζήλεια να ΄ταν ψώρα'' από τους Μύθους του Αισώπου ... 

Δυναμώστε τον Ήχο και Πατήστε play να το απολαύσετε!

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

''Τα παιδικά παραμύθια...''

Ένας νέος κύκλος ξεκινά εδώ στο ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ με το παιδικό παραμύθι να είναι στο επίκεντρο να λαμβάνει τη θέση που του αξίζει αφιερωμένο στους νεαρούς και μικρούς μας αναγνώστες που βέβαια τα κεντρικά νοήματα κάθε παιδικού παραμυθιού προβληματίζουν και βάζουν σε σκέψη κάθε νοήμων γονιό που αγαπά το παιδί του , δεν το εκδικείται και επιζητά με σοβαρό τρόπο και συμπεριφορά την χαρά. την πρόοδο και την θετική εξέλιξη του παιδιού του.  

Το παιδικό παραμύθι αποτελεί εκπαιδευτικό, διαπλαστικό, μορφωτικό εργαλείο αλλά και  εργαλείο διαπαιδαγώγησης και ψυχοσυναισθηματικής ωρίμανσης.

Τα παιδικά παραμύθια απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και οποιουσδήποτε άλλους αγαπούν το παραμύθι ή αγαπούν να λένε παραμύθια, ενώ χρησιμοποιείται και στη...σχολή Γονέων !!!

Η προσφορά του παραμυθιού και η μεγάλη του συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση, στην αγωγή, στην κοινωνική συμπεριφορά και στη συναισθηματική ωρίμανση του παιδιού είναι πολλαπλή, ανεκτίμητη και ανεπανάληπτη.

Υπάρχει μεγάλη διαπλαστική επίδραση (Ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας). Καθοδηγείται το παιδί στο δρόμο της αρετής και της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς.

Με το παραμύθι υπάρχει ελπίδα, διαφαίνεται η αισιοδοξία , δίνονται λύσεις σε κοινωνικούς προβληματισμούς.

 Οι εμπειρίες των παραμυθιών εμπλουτίζουν την κοινωνική ζωή και συμβάλουν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.Διότι αν δεν κοινωνικοποιηθεί ένα παιδί , όταν μεγαλώσει θα μείνει απομόναχο, δεν θα του δίνει κανείς σημασία,  και θα κυκλοφορεί σαν την άδικη κατάρα χωρίς να τον δέχεται ούτε μαγαζί και ακόμα και σε δυσκολίες καταστάσεις (υγείας αρρώστιες κ.τ.λ) κατα την διάρκεια της ζωής του, εάν δεν κοινωνικοποιηθεί, δείξει άσχημη και προκλητική συμπεριφορά απο μικρός(ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ), με καταγγελτικό ύφος και δεν δείξει θετικό πρόσημο στην ευρύτερη κοινωνία αλλά και στην οικογένεια του, τότε ακόμα και οι ίδιοι οι στενοί συγγενείς , σε αφήνουν στη μοίρα σου, ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν σου προσφέρουν,σε παρατούν και μένεις  ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ δίχως συμπαράσταση και συντροφιά στο δείλι της ζωής!!!

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να ταξιδέψουμε μέσα απ΄το ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ σ΄αυτό το όμορφο ταξίδι του παιδικού παραμυθιού!