eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

''Παρών στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στους Φούρνους ο Δήμος Ερμιονίδας ''

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στους Φούρνους, η αντίδραση του Δήμου Ερμιονίδας ήταν άμεση.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης ενημερώθηκε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στις 14:10 της Τετάρτης 22/7/2015 για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και μέσα σε 10 λεπτά είχε μεταβεί στο σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ντούβαλη Δημήτριο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου κ. Πασιαλή Βασίλειο.

Επίσης άμεσα μετέβησαν εργάτες και οδηγοί καθαριότητας του Δήμου με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος. Με το ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Ερμιονίδας επιχειρούσε ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ντούβαλης Δημήτριος και με το άλλο επιχειρούσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Δάγκλης Χρήστος και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Τσεγκής Γεώργιος. Μέσα στο πρώτο μισάωρο είχαν κινητοποιηθεί από τον Δήμο όλες οι
υδροφόρες της Ερμιονίδας, σκαπτικά μηχανήματα, γκρέϊντερ, τρακτέρ και οι εθελοντές.
Σύντομα μετέβησαν στην περιοχή όλοι οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε το χωριό των Φούρνων. Δημιουργήθηκαν ζώνες πυρασφάλειας και σύντομα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα (4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα).

Στην περιοχή κατέφθασαν πάνω από τριάντα πυροσβεστικά οχήματα και επιχείρησαν 120 πυροσβέστες και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα κατέφθασαν για τον συντονισμό της επιχείρησης υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ταυτόχρονα κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Θηροφυλακής Αργολίδας.
Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα ήταν συνεχείς μέχρι που νύχτωσε.  Τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και κατόρθωσαν αργά το βράδυ να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο Δήμος Ερμιονίδας καθόλη την διάρκεια των επιχειρήσεων τροφοδοτούσε με νερό και τρόφιμα όλους τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία της κατάσβεσης.
Αυτή τη στιγμή  στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 100 πυροσβέστες και τριάντα πυροσβεστικά οχήματα με σκοπό την κατάσβεση κάθε εστίας φωτιάς και την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.
Επίσης στις 13:30 της Πέμπτης 23/7/2015 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, το συντονιστικό όργανο για την φωτιά των Φούρνων που συστάθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής, οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα, υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και της Αστυνομίας Κρανιδίου, Εθελοντές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ερμιονίδας, όπου συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με την πλήρη κατάσβεση κάθε εστίας, την αποφυγή αναζωπυρώσεων, τις αποζημιώσεις των πληγέντων κ.λ.π.  

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ