eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

''Τα Δίδυμα για το Χαμόγελο του Παιδιού ''

Από σήμερα το απόγευμα στην εκκλησία του Άγιο Νικόλα, δίπλα στην εικόνα, έχει τοποθετηθεί ένα κουτί του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ όπου ο καθένας θα μπορεί να καταθέσει την προσφορά του.
Το κουτί ήρθε στα Δίδυμα με πρωτοβουλία του Πάνου, είναι σφραγισμένο και, όταν συγκεντρώσει ένα ποσό, θα παραδοθεί, σφραγισμένο όπως είναι, στο σπίτι του ‘Χαμόγελου’ στην Κόρινθο όπου και θα ανοιχτεί και θα επιστρέψει και πάλι στα Δίδυμα.


Πέρα από αυτά το σπίτι στην Κόρινθο δέχεται πολλές προσφορές σε διάφορα προϊόντα. Και τροφοδοτεί και άλλα σπίτια, κυρίως στην Αθήνα.
Π.χ. την εποχή του πορτοκαλιού πάνε ολόκληρα αγροτικά με πορτοκάλια. Το ίδιο και με άλλα φρούτα.
xamogelo2a
Από τα Δίδυμα, συχνά πηγαίνουν αγροτικά με πατάτες και λάδι.
Αλλά και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου συμβάλουν και αυτοί. Να γράψω χαρακτηριστικά ότι ο οδηγός που έφερε στα Δίδυμα την Παιδοψυχολόγο για την πρώτη επαφή με τα παιδιά αναγνωρίστηκε από το κορίτσι.
Εσένα σε ξέρω του είπε, ήρθες και πήρες τα δώρα!
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η καλλίτερη οργάνωση τέτοιου είδους προσφορών. Η ΔΕΥΑΕΡ θα διαθέσει οχήματα για την μεταφορά και σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραδίδουν τις προσφορές τους. Με αρχή από την πατάτα, είναι η εποχή της.
Ας βοηθήσουμε, αξίζουν.
Να γράψω και το εξής: Αφού έγινε η πρώτη επαφή με τα παιδιά που προανέφερα, μια βδομάδα περίπου μετά ήρθαν δύο παιδαγωγοί και τα πήραν. Τα πήγαν στο Παίδων όπου για μια εβδομάδα υπεβλήθησαν σε όλες τις εξετάσεις. Πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι παιδαγωγών που δεν άφηναν κανέναν να τα πλησιάσει. Με δυσκολία επέτρεψαν στον Πάνο να τους μιλήσει για λίγο μόνο και μόνο επειδή τον ήξεραν. Από εκεί τα παιδιά τα πήγαν σε σπίτι των Αθηνών, με σκοπό να τα φέρουν αργότερα στην Κόρινθο.
Όμως τα παιδιά ένοιωσαν καλά εκεί και δεν θέλουν να φύγουν.
Κλείνοντας να ξαναγράψω ότι για το θέμα αυτό κινητοποιήθηκαν αποτελεσματικά η Κοινότητα και ο Δήμος αλλά και το Χωριό.