eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΌΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ


Ευχες για καλη σχολικη χρονια απο τον Δημαρχο Ερμιονιδας



Dimos

ΘΕΜΑ: Οι ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας στην πυρκαγιά της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων
 Κύριε Τόκα,
Η αντίδραση του Δήμου Ερμιονίδας στην εκδήλωση της πυρκαγιάς των Φούρνων το μεσημέρι της Τετάρτης 22/7/2015 ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Μάλιστα σχετικό δελτίο τύπου εξεδόθη την Πέμπτη 23/7/2015 όπου περιγράφονται όλες οι ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε την ίδια μέρα.
Στο συντονιστικό όργανο διαπιστώθηκε η άψογη λειτουργία του Δήμου
Ερμιονίδας κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η επικοινωνία του Δήμου Ερμιονίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο άψογος και επιτυχής συντονισμός της υδροληψίας των μέσων πυρόσβεσης από τις υδροφόρες της περιοχής και η επιτυχής ενεργοποίηση όλων των σκαπτικών μηχανημάτων.
Ακόμη στο εν λόγω συντονιστικό όργανο, εκτός από τα τοπικά θέματα που διέπουν την συγκεκριμένη φωτιά, συζητήθηκε ο ρόλος των Συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σε παρόμοιες περιπτώσεις, ως οι καλύτεροι γνώστες των συνθηκών του τοπικού οδικού δικτύου, των τοπικών καιρικών συνθηκών και των τοπικών διαθεσίμων μέσων πυρόσβεσης.
Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη αποψιλώσεων κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ όπου κατά το παρελθόν είχαν παρατηρηθεί πυρκαγιές και έγιναν συστάσεις στην ΔΕΗ για την καλύτερη συντήρηση των δικτύων της.
Αποφασίστηκε η ενίσχυση της επιφυλακής και έγινε η καταγραφή των ιδιοκτησιών των πληγέντων.
Το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποχώρησε από την περιοχή της φωτιάς το Σάββατο 25/7/2015 και αναμένουμε από την Πυροσβεστική να καθορίσει την έκταση της ζημιάς και την αιτία της πυρκαγιάς.
Ακόμη ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών δηλαδή:
  1. Υποβολή αναγγελίας ζημιάς.
  2. Έγινε επισήμανση της ζημιάς από την αρμόδια Υπηρεσία του ΕΛΓΑ.
  3. Ενημερώθηκαν οι παραγωγοί διά μέσω της ανταποκρίτριας ΕΛΓΑ και          
της Προέδρου της   Τοπικής Κοινότητας Φούρνων.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τελική εκτίμηση της έκτασης της ζημιάς γίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο και τον ΕΛΓΑ κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες.
 Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
 Σφυρής Δημήτριος