eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Βασίλης Σιδέρης: Ψηφίζουμε ΝΑΙ για την Ελλάδα Ψηφίζουμε ΝΑΙ στη Ευρώπη




Την τελευταία εβδομάδα με αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε τις δραματικές εξελίξεις της χώρας μας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της.

Την Κυριακή καλούμαστε να συμμετέχουμε σε δημοψήφισμα το οποίο από πολλούς θεωρείται ασαφές και παραπλανητικό, ενώ για άλλους είναι ένδειξη δημοκρατίας και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών.


Το μόνο σίγουρο είναι πως το δημοψήφισμα μπορεί να οδηγήσει -αν δεν το έχει κάνει ήδη-  σε διχασμό και ανούσιες αντιπαλότητες.

Ο καθένας από εμάς, όλοι οι ενεργοί πολίτες της χώρας, έχουν -ή προσπαθούν να αποκτήσουν- μια σαφή και ολοκληρωμένη, δική τους άποψη για την απάντηση και την ερμηνεία του δημοψηφίσματος. 

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις μου για το θέμα αυτό. Το δημοψήφισμα αποτελεί σίγουρα μια δημοκρατική διαδικασία προβλεπόμενη από το Σύνταγμα. Παρόλα αυτά, αφενός η εντολή του λαού στην τωρινή Κυβέρνηση είναι νωπή και πρόσφατη, αφετέρου ένα δημοψήφισμα, το ερώτημα του οποίου είναι το προϊόν μιας αποτυχημένης και πολύμηνης διαπραγμάτευσης μόνο σύγχυση μπορεί να φέρει στον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σίγουρα έχει και αδυναμίες στη λειτουργία της. Η συμμετοχή μας όμως στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά επιτεύγματα της χώρας μας και μόνο κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε από αυτήν. Η παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο και ισοβαρές μέλος της, θεωρώ πως επιβάλλεται για την κοινωνική και την οικονομική πρόοδο του έθνους μας. Γι' αυτό την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Έλλαδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και τις εξελίξεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει χαράξει τον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, θα παραμείνει σταθερή σε αυτόν και θα συνεχίσει να αποτελεί μια πρότυπη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Αυτό που πρέπει να επικρατήσει τις ημέρες αυτές είναι νηφαλιότητα, καθαρή σκέψη, αξιοπρεπή στάση και πάνω απ' όλα συνοχή και ενότητα του έθνους!



Βασίλειος Σιδέρης

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου