eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Από Ιχνηλάτες

Ανάρτησαν ένα πινακάκι που μας πληροφορεί* ότι στην Αργολίδα υπάρχουν 34 ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί. Δεν είναι και λίγοι και, για να υπάρχουν, βρίσκουν το συμφέρον τους σε αυτούς οι συνεταιρισμένοι αγρότες, όπως το έβρισκαν παλιά και οι Ερμιονίτες αγρότες στον συνεταιρισμό τους.
Μη ξεχνάμε ότι και στο Κρανίδι υπήρξε συνεταιρισμός με συνεταιρικό λιτρίβι  που ήταν το μεγαλύτερο της επαρχίας μας. Διαλύθηκε χρόνια τώρα. Το ίδιο και ο συνεταιρισμός για το χαρούπι.
Και μη ξεχνάμε ότι μία βασική λειτουργία συνεταιρισμού, δηλαδή τη συγκέντρωση της παραγωγής, την εκπληρώνουν σήμερα τα τοπικά λιτρίβια. Αν ήσαν μόνον για να αλέθουν τις ελιές και να παίρνουν το δικαίωμα, τότε πώς ο κάθε παραγωγός θα διέθετε το λάδι του;
Όλη η Ευρώπη έχει πολύ ψηλά την συνεταιριστική και συνεργατική ιδέα, όπως και πολλές περιοχές της χώρας μας ιδιαίτερα στη Μακεδονία και την Κρήτη.
Εμείς;

*Δεν χρειάζονται υποδείξεις στα τοπικά μπλογκ για την πληροφορία που δίνουν, τάχατες ότι δεν είναι αντικειμενική, ή με το ερώτημα γιατί δεν την σχολιάζει ο μπλόγκερ υποκειμενικά, και αυτά τα περί αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας. Μη ξεχνάμε ότι όλη η μαρξιστική άποψη είναι διατυπωμένη .....  αντικειμενικά και επιστημονικά και ο σωτηριολογικός προορισμός της εργατικής τάξης είναι και αυτός αντικειμενική πραγματικότητα και όχι υποκειμενική άποψη του Μαρξ ή έστω θεωρία που απαιτεί επαλήθευση. Τα μπλογκ έχουν αναγνώστες, και όπως φαίνεται, τα τοπικά μας έχουν σχεδόν όλα, και κατά 80%, το ίδιο αναγνωστικό κοινό. Άμα ανοίξεις ένα, μετά ανοίγεις και τα 6-7 κύρια για να δεις τι λένε  ..... και τι παίζεται. Και οι αναγνώστες έχουν γνώμη και κρίση για το καθένα, αλλά και για το τι γράφεται και το τι παίζεται, αλλά και τι υποκρύπτει το κάθε τι που πλασάρουν "αθώα"  οι σε διατεταγμένη κομματική και ιδεολογική αποστολή. Αλλιώς το μόνο μπλογκ που θα διαβάζανε ...... θα ήταν Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν χρειάζονται υποδείξεις.
Απλά: Αυτός είναι ένας νέος τρόπος πληροφόρησης, φυσικά και προπαγάνδας και συζήτησης ....νέας τεχνολογίας, με τα καλά και τα κακά του.
Εμένα μου αρέσει και βρίσκω πολλά τα θετικά του.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος