eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΡΣΕΝΙΟ ΚΡΕΣΤΑ (ΠΑΠΑΡΣΕΝΗ) ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Με διήμερο εορτασμό τίμησε εφέτος ο Δήμος Ερμιονίδας τον Παπαρσένη, όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας:
"Με διήμερο εορτασμό ο Δήμος Ερμιονίδας και το Δημοτικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου τίμησαν και φέτος τον ήρωα του 1821, ιδεολόγο, πατριώτη και αγωνιστή, Αρσένιο Κρέστα (Παπαρσένη).
Η πρώτη εκδήλωση προς τιμήν του έγινε το Σάββατο (29-11-2014) με λειτουργία, που εψάλη στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Κρανίδι.
Την επομένη ημέρα (30-11-2014) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή «Κατακεκρυμμένης» Άργους, όπου ετελέσθη λειτουργία σε ανάμνηση του γεγονότος του αποκλεισμού του Παπαρσένη στη Μονή (25-4-1821) από τους Τούρκους, του απεγκλωβισμού του τη νύκτα με τους στρατιώτες του και τη μετάβασή του στους Μύλους της Λέρνης.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια, χώρο ιερό, όπου έπεσε νεκρός ο Παπαρσένης (27-11-1822) ηρωικά μαχόμενος εναντίον των Τούρκων του Ντελή Αχμέτ. Στον τάφο του Παπαρσένη, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Σώστη εψάλη τρισάγιο.
Στην επίσκεψη – προσκύνημα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Κοντοβράκης Ιωάννης, εκπρόσωποι του Δήμου, ιερείς, μέλη του Λαογραφικού Κέντρου και κάτοικοι της Ερμιονίδας. "




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ