eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Γιάννης Μανιάτης: «Πολύ θετική εξέλιξη η απόφαση για το αεροδρόμιο Τρίπολης»

Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου της  Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζω τη σημερινή υπογραφή Κοινής Υπουργική Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοιδη για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης ως αεροδρομίου κοινής χρήσης πολεμικής και πολιτικής αεροπορίας. Μετά τη συνεργασία που είχα με τους δύο συναδέλφους Υπουργούς στις 25 Αυγούστου, υπογράφηκε σήμερα η απόφαση αυτή που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου αιτήματος των νομών Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές τόσο για μεταφορά τουριστών με πτήσεις charter όσο και για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Πελοποννήσου.
Έχουμε να υλοποιήσουμε και άλλα σημαντικά βήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η επιμονή και η ενότητα των δυνάμεών μας πάντα θα φέρνει τέτοιες καλές ειδήσεις και θετικά αποτελέσματα».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία το αεροδρόμιο Τρίπολης χαρακτηρίζεται αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να εξυπηρετεί πολιτικές, εμπορικές πτήσεις είναι ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, και ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την αύξηση του τουρισμού και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας.

Ήδη ως βουλευτής στήριξα ενεργά αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα, τόσο με παρεμβάσεις μου στη Βουλή και εκτός αυτής, όσο και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εκπροσώπους φορέων, και βεβαίως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αβραμόπουλο για την προώθηση των σχετικών μελετών και την εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που ανέκυπταν.

Η σημερινή κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης χαρακτηρίζεται αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας είναι ένα θετικό, αναγκαίο βήμα.

Όπως είναι αυτονόητο, θα συνεχίζω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα της πορείας της υλοποίησης αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον τουρισμό και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».