eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μια μέρα στο Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου!

''Μια μέρα στο Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου!''
H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-12:00
τηλ:27540-23561
Η λειτουργία του μουσείου στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.
Μια ομάδα από γυναίκες εθελόντριες φροντίζουν για τη. λειτουργία του μουσείου τόσο κατά τις ώρες και μέρες που έχουν καθοριστεί όσο και για έκτακτες επισκέψεις κατόπιν ραντεβού.



Εκτός από την εθελοντική τους εργασία στο μουσείο αναλαμβάνουν και τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως η καθιερωμένη επίσκεψη -προσκύνημα και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Κρανιδιώτη Οπλαρχηγού -Ιερομόναχου Παπαρσένη, (Αρσένιος Κρέστας) στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς αρχαιολόγους.
Το μουσείο κάθε χρόνο επισκέπτονται...

.... μαθητές των σχολείων της περιοχής της Ερμιονίδας όλων των ηλικιών και τάξεων. 


Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν συχνά προγράμματα που αφορούν τη μουσειακή αγωγή, αλλά και ερευνητικές εργασίες με αντικείμενο τα εκθέματα του μουσείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα παράδοσης και λαογραφίας.


Επίσης το μουσείο επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συχνά το μουσείο περιλαμβάνεται στα προγράμματα πρακτικής άσκησης ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων με αποτέλεσμα να το επισκέπτονται και φοιτητές με τους καθηγητές τους. Για παράδειγμα κάθε καλοκαίρι το επισκέπτονται φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου Harvard της Αμερικής.


<<απο τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Κρανίδι Αργολίδας & Λαογραφικού Μουσείου Κρανιδίου>>