eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

'' Ένας "ολιγαρχής" στο Πόρτο Χέλι ''

Ένας "ολιγαρχής" στο Πόρτο Χέλι
''Το θέαμα έκοβε την ανάσα! Η μήκους εβδομήντα οχτώ μέτρων θαλαμηγός «Queen K» του Όλεγκ Ντεριπάσκα, πέρναγε το περασμένο Σάββατο ανοιχτά των Σπετσών, συνοδευόμενη από ένα Wally μήκους δώδεκα μέτρων που έπλεε σε απόσταση αναπνοής, ενώ το βοηθητικό σκάφος μήκους τουλάχιστον πενήντα μέτρων ακολουθούσε αρκετά πιο πίσω.''

Είναι το δεύτερο καλοκαίρι, που ο Ρώσος μεγιστάνας με προσωπική περιουσία ύψους 8,5 δισ. δολαρίων κάνει τις βόλτες του στο Πόρτο Χέλι με τη θηριώδη θαλαμηγό του. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι βρήκε επιτέλους και αγόρασε στην περιοχή τη βίλα που έψαχνε από πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πέρασε μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών στην ελληνική Ριβιέρα.
Ο Ντεριπάσκα που «ερωτεύτηκε» το Πόρτο Χέλι, νοικιάζοντας μάλιστα για αρκετό καιρό την εκπληκτική βίλα του εφοπλιστή κ. Βίλυ Παναγιωτίδη, φέρεται να αγόρασε τελικά το προσωπικό του καταφύγιο στην περιοχή. Η εντυπωσιακή πομπή των τριών σκαφών του το περασμένο Σάββατο, προκάλεσε τις
ανάλογες συζητήσεις σε όσους «ειδήμονες» στο νησί ήξεραν το εντυπωσιακό «Queen K», από πέρσι. Κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Lurssen -το αρχικό του μήκος ήταν εβδομήντα τρία μέτρα- είναι ένα εξαιρετικό σκάφος, με το οποίο ο Ρώσος μεγιστάνας ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι, από τη Γαλλική Ριβιέρα μέχρι το Πόρτο Χέλι και τις Κυκλάδες. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 18 επιβάτες και πλήρωμα 21 ατόμων, που φροντίζει να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη και των καλεσμένων του, οι οποίοι μπορεί να απολαύσουν ακόμη και εξωτερικό τζακούζι, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας τους.
Ο Ντεριπάσκα το αγόρασε το 2007, άλλαξε το χρώμα του προχώρησε σε ένα γερό lifting ώστε το σκάφος να μη θυμίζει σε τίποτε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του.
Πέρυσι, όταν έδεσε στις Σπέτσες, ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή θαλαμηγός στο νησί, ενώ ο ίδιος προτίμησε να μη βγει έξω από αυτή, με εξαίρεση μια μεταμεσονύχτια βόλτα, συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Το Νο 170 της περίφημης λίστας του Forbes που περιλαμβάνεται και στην εικοσάδα των πιο πλούσιων Ρώσων, είναι ένας άνθρωπος που δεν επιθυμεί ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας. Προφανώς έχει τον λόγο του γι’ αυτό, αφού πέντε χρόνια πριν έζησε μια από τις πλέον ταπεινωτικές στιγμές της επιχειρηματικής του καριέρας.
Ως ιδιοκτήτης της Basic Element και της UC Rusal, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, όταν χιλιάδες εργάτες στα εργοστάσιά του κατέβηκαν σε απεργία, διεκδικώντας λεφτά που τους είχε υποσχεθεί, αλλά ποτέ δεν έδωσε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επενέβη προσωπικά για να δώσει λύση, ταξίδεψε μέχρι το Πικάλεβο και έγινε έξαλλος όταν άκουσε τα επιχειρήματα του Ντεριπάσκα και άλλων επιχειρηματιών, για τη μη καταβολή των χρημάτων στους εργάτες. Πέταξε στον επιχειρηματία το στυλό του και το έγγραφο που είχε ετοιμαστεί λέγοντάς του με έντονο ύφος: «Υπόγραψέ το, τώρα», κάτι που έγινε σε δύο μόλις λεπτά! Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να βιώσει, ο γαλανομάτης Ρώσος που σπούδασε φυσικός στο πανεπιστήμιο της Μόσχας και οικονομικά στην Ακαδημία Πλεχάνοφ, πριν γίνει βασιλιάς του αλουμινίου.
Ποτέ δεν ήθελε άλλωστε να ζήσει σαν ένας απλός φυσικός, ούτε φυσικά σαν λογιστής, αφού είχε πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τη ζωή του, όταν ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεσάζων στις πωλήσεις αλουμινίου.Η άνοδός του επιταχύνθηκε πολύ και από τον γάμο του με την Πολίνα Γιουμάσεβα το 2001, εγγονή του τότε προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν, που του άνοιξε πολλές πόρτες.
Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, παραμένουν αγαπημένοι μετά από δώδεκα χρόνια γάμου και κάθε καλοκαίρι η οικογένεια απολαμβάνει διακοπές διαρκείας.
Στα 46 του μόλις χρόνια, ο Όλεγκ Ντερίπασκα, εξακολουθεί παρά τις συνεχείς οικονομικές αιμορραγίες των τελευταίων χρόνων, να είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Ρωσία και τον κόσμο.

Στους φίλους του συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο τραπεζίτης και επενδυτής Ναθάνιελ Ρότσιλντ, τους οποίους έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει στο «Queen K», που έκλεψε τα βλέμματα στις Σπέτσες το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Πριν λατρέψει όμως τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι, ο Ντερίπασκα είχε φροντίσει να αποκτήσει ό,τι δίνει κύρος σε έναν νέο Ρώσο δισεκατομμυριούχο.
Το πατρικό του σπίτι στο Ντρέζνικ, ένα χωριουδάκι χαμένο στην αχανή Ρωσία, δεν έχει καμία σχέση με την μόνιμη πλέον κατοικία του, στο Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα εξαώροφο οίκημα στο Νο 6 της Μπελγκράβια, στην καρδιά του Λονδίνου, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 200.000.000 λίρες Αγγλίας.
Διαθέτει επίσης ένα εκπληκτικό σαλέ στη Μόσχα, τρία ιδιωτικά αεροσκάφη (δύο Gulfstream και ένα Hawker) και ένα ελικόπτερο Sikorsky που μπορεί να μεταφέρει δεκατρία άτομα. Όλα αυτά βέβαια είχαν και το ανάλογο αντίτιμο, όπως οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί κατά καιρούς για διασυνδέσεις με τη ρωσική μαφία.
Αυτές του στέρησαν άλλωστε και την εξαγορά της Daimler-Chrysler Group στην Αμερική, οι αρχές της οποίας, το 2006, του ακύρωσαν τη βίζα εισόδου στη χώρα.
Του επετράπη ξανά η είσοδος στις ΗΠΑ το 2009, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο Ντερίπασκα κατέθεσε μυστικά στο FBI για όσα του είχαν προσάψει.

ΠΗΓΗ: Από την εφημερίδα τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν σήμερα σε όλα τα περίπτερα της χώρας με σούπερ αποκαλύψεις και προσφορές
 του ΔΙΟΝΥΣΗ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑ
 fpress