eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

''Oμιλία Γ.Τούσα, ΚΚΕ στο Άργος''



Άλλη μια συγκέντρωση στο Άργος αυτή τη φορά, πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργο Τούσσα.
Τόνισε ο κ. Τούσσας μεταξύ άλλων:

Η νέα Δανειακή Σύμβαση που ψηφίστηκε την Τρίτη στην ελληνική βουλή από τους συνέταιρους στο έγκλημα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., και το κόμμα της Μπακογιάννη μαζί με το «κούρεμα» του χρέους, το περιβόητο PSΙ, όχι μόνο δεν ανακουφίζει τον εργαζόμενο λαό, αλλά τον οδηγεί ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια και τη δυστυχία. Οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι είναι η άρχουσα τάξη, οι ντόπιοι και οι ξένοι δανειστές, τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες. Δεκάρα τσακιστή από τα δισεκατομμύρια αυτά δεν πρόκειται να δοθεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ανακούφιση των εργαζομένων. Ολόκληρο το νέο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους  και για την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων. Για το λαό η κάθε δόση του δανείου θα είναι σαν το «μαρτύριο  της σταγόνας», αφού για την εκταμίευσή της – όρος απαράβατος – θα είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των βάρβαρων ταξικών μέτρων και των πρόσθετων που φτάνουν  μέχρι το 2042.
Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Σήμερα κάθε περιοχή της Ελλάδας, όπως και η Αργολίδα έχει συσσωρεμένα όλα τα προβλήματα. Τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των εργοστασίων που κλείνουν και της ανεργίας, τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς, τα προβλήματα αυτών που έχουν μικρά μαγαζιά και προσπαθούν να διατηρήσουν κάτι από τα εισοδήματά τους.
Όποια  ιδιαιτερότητα και αν υπάρχει σε κάθε νομό , εξαρτιέται από τη γενικότερη βάρβαρη επιδρομή του κεφαλαίου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, τρόικας, που είναι σε εξέλιξη ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25% στο νομό Αργολίδας. Η πραγματική κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Χιλιάδες νέοι και νέες άνεργοι. Η ανεργία χτυπά την μία μετά την άλλη τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Επιχειρήσεις όπως η φακελοποιϊα «Κοτσώνη», το Σούπερ Μάρκετ «Ατλάντικ» κ.ά. έκλεισαν αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.
Αλλά και στον κλάδο των κατασκευών η οικοδομή έχει βαλτώσει, με αποτέλεσμα η ανεργία στους οικοδόμους να σπάει κόκαλα.
Παρόλο που έχει τελειώσει σχεδόν η περίοδος του πορτοκαλιού οι εργαζόμενοι στα συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων είναι απλήρωτοι.
Σε χιλιάδες εργαζόμενους μειώνονται οι μισθοί, τα μεροκάματα και είναι απλήρωτοι για 2-3 και παραπάνω μήνες, ενώ την ίδια ώρα τα εξοντωτικά χαράτσια, δημιουργούν συνθήκες εξαθλίωσης για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Σε ένα κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό όπως είναι ο νομός Αργολίδας, με τις ακολουθούμενες πολιτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ ξεκληρίζονται χιλιάδες φτωχές αγροτικές οικογένειες. Καλλιέργειες, όπως ο καπνός εγκαταλείφθηκαν οριστικά. Το πορτοκάλι, βασικό προϊόν του νομού, βρίσκεται στα πρόθυρα της εγκατάλειψης. Οι επιχειρηματίες των συσκευαστηρίων και οι έμποροι δίνουν  εξευτελιστικές τιμές στους παραγωγούς και συχνά δεν τους πληρώνουν τα φέσια και τα κανόνια φουντώνουν στην αγορά.
Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το ελαιόλαδο που ειδικά φέτος η τιμή του βρίσκεται πολύ κάτω από το κόστος. Στην ορεινή Αργολίδα και όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι είναι έρμαιο στα χέρια των εμπόρων και μεσαζόντων που λυμαίνονται την παραγωγή τους, ενώ τους ζητούν να νομιμοποιήσουν  τα μαντριά τους πληρώνοντας δυσβάσταχτο κόστος για την παραγωγή τους.
 Κλείσιμο μικρομεσαίων καταστημάτων στο Άργος, αλλά και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού Αργολίδας και προλεταριοποίηση των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, χωρίς τη δυνατότητα – δικαίωμα να γραφτούν ούτε στους καταλόγους των ανέργων του ΟΑΕΔ.
Σοβαρό πρόβλημα  υπάρχει στην Αργολίδα, όσον αφορά το πόσιμο και το αρδευτικό νερό, παρά τους πλούσιους υδάτινους πόρους που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι. Το νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος. Τον πόρο όμως αυτό η άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια τον διατηρούν σε ανεπάρκεια, τον εκμεταλλεύονται για τα δικά τους συμφέροντα και στόχους. Την αποκόμιση κερδών και την υλοποίηση ταξικών τους επιλογών.
Οι βιομήχανοι παραμένουν ασύδοτοι, εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τα υδάτινα αποθέματα, μαζί και το πόσιμο νερό, με εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, με διάφορες ακόμη καρκινογόνες ουσίες.
Στην περιοχή μας ο Ανάβαλος που θα επαρκούσε να ποτιστεί ολόκληρη η Πελοπόννησος, παραμένει στο μεγαλύτερο ποσοστό του ανεκμετάλλευτος, καλύπτοντας λίγες περιοχές του νομού, με απαρχαιωμένο δίκτυο. Δεν υπάρχει κυβέρνηση, βουλευτής, πολιτευτής, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς και οι τοπικοί εκφραστές τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κ.λ.π. που να μην έχουν τάξει ότι θα προχωρήσουν σε έργα, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως ο Ανάβαλος. Όμως ο απώτερος σκοπός τους είναι να οδηγήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του, ώστε να πληρώνουμε και το νερό, αυτό το κοινωνικό αγαθό, για χρυσάφι.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι το νερό πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας.
Θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού. Προχωρούν στην ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, ενώ γνωρίζουν ότι είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υποδομές, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται ακόμα και κρίσιμα χειρουργεία. Παράλληλα παραμένουν από το Δεκέμβρη του 2011 απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Σ’  αυτή την απαίτηση των καιρών απαντάει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Η Ελλάδα διαθέτει τη βάση για το κτίσιμο της νέας κοινωνίας. Διαθέτει ορυκτό πλούτο, σημαντικές πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Διαθέτει σημαντικές  ενεργειακές πηγές, έχει γη ανεκτίμητης αξίας που μπορεί να εξασφαλίσει τη διατροφή του λαού μας με υγιεινά διατροφικά  προϊόντα.
Η εξουσία στα χέρια του λαού και η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Να γίνουν η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, ο ορυκτός πλούτος, οι μεταποιητικές βιομηχανίες, η γη και τα άλλα εργαλεία της ανάπτυξης λαϊκή περιουσία. Να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, ο αθλητισμός, ο λαϊκός τουρισμός.
Να αναπτυχθούν μελετημένα, με κεντρικό σχεδιασμό παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες της περιφέρειας και των κλάδων.
Δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας θα υπάρχουν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί για την αγροτιά και τις μικρές επιχειρήσεις, που θα εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό.
Σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης θα εξασφαλίζεται ο εργατικός, ο κοινωνικός έλεγχος, η ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία, μέσα από λαϊκούς θεσμούς που θα γεννηθούν στην πορεία της πάλης.
Κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. : Τους λέμε: «Κάνετε το αποφασιστικό βήμα, απελευθερωθείτε μαζικά από τα δύο κόμματα ξεπεράστε τα αναχώματα, γίνετε δραστήρια δύναμη μέσα στις γραμμές του αγωνιστικού – ταξικού εργατικού κινήματος, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ.
Μη χάνετε άλλο χρόνο. Κάνετε αυτή την επιλογή τώρα, πριν είναι αργά !!!