eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

'' Μήπως ''

Γράφει ο Βασίλης Γκάτσος

Λέμε, με όλο το σεβασμό, ΜΗΠΩΣ μπερδεύετε τις κατασαρόλες με τα τετζερέδια;;;
Πάντως ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα να διαβάζει τέτοιες μπούρδες και να................. τρομοκρατείται.
Προσεξτε τα ορια που υπαρχουν(LOQ ) και μετα δειτε πως οι συγκεντρωσεις στα επικινδυνα δηλητηρια παρουσιαζωνται απλα με το σημαδι περισσοτερο χωρις να καταγραφεται ΠΟΣΟ περισσοτερο απο το οριο ειναι για παραδειγμα το Αρσενικο και του Καδμιο ενω για τον Μολυβδο σημειωνεται πως με οριο το 30 βρηκαν 54,1. Αυτα το ξαναγραφω στη ΛΑΣΠΗ.
Διαφορετικη αναλυση απο εκεινη που δοθηκε στον ΦοΣΔΑ για τα υγρα του δεματοποιητη τον Σεπτεμβρη του 2010 .Ειναι 4 σελιδες στην τελευταια θα δειτε το BOD5 (μικροβιακο φορτιο )του υγρου που με LOQ οριο το 2,5 καταγραφηκε αποτελεσμα  6180. Για ποτισμα;
Δειτε και το COD (chemical oxyzen demand)χημικο φορτιο στην σελιδα 3 τελευταια σειρα που με LOQ (οριο) 4,0 μετρηθηκε αποτελεσμα 42100.
3.Η ενδειξη LOQ διαβαζω πως ειναι “Οριο ποσοτικοποιησης” διπλα υπαρχει η στηλη μοναδα μετρησης και τελος η στηλη αποτελεσμα.Δειτε την στηλη οριο ποσοτικοποιησης και μετα το αποτελεσμα στα εξης στοιχεια  Αντιμονιο(μπαταριες μολυβδου) ,Αρσενικο (εντομοκτονα,συντηρητικα ξυλειας),Καδμιο (μπαταριες, χρωματα) ,Χρωμιο 640 φορες πανω απο το LOQ(δεν διευκρινιζεται αν ειναι εξασθενες),Μολυβδος (μπαταριες , χρωματα),Υδραργυρος (ηλεκτρικες συσκευες ,λαμπες) κλπ.
Ο προϊστάμενός σας ,στον εθελοντισμό, Αντιδήμαρχος, ως Φυσικός μπορεί να σας εξηγήσει τι είναι το LOQ,  και τα LOD και LOL εκτός και αν η Στατιστική ως επιστήμη και η αξιολόγηση μεθόδου δεν έχει έρθει ακόμη στην Ερμιονίδα. Σίγουρα δεν διδάσκεται σε καμιά  σχολή Μαγείρων. Αν όχι να απευθυνθείτε στο Σύμβουλο περιβάλλοντος του Δημάρχου.
Αν ήξερες το τι μας έχει κουβαληθεί κατά καιρούς στην Ερμιονίδα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος