eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

''Ο Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση με θέμα τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκο στη Λέρνα.''

''ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ''

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο και Εσωτερικών κ. Α. Γιαννίτση με θέμα τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου βασισμένου στους άθλους του Ηρακλή στη Λέρνα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με δεδομένες αφενός την ανάγκη για άμεση ανάληψη αναπτυξιακών δράσεων, και αφετέρου την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της μελέτης για τη δημιουργία σύγχρονου θεματικού μυθολογικού πάρκου βασισμένου στους άθλους του Ηρακλή στη Λέρνα, θεωρώ επιβεβλημένο να εξεταστεί το σχετικό αίτημα που έχει υποβληθεί εγγράφως από το Δήμο Άργους-Μυκηνών προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Το εν λόγω πάρκο προβλέπεται να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και ταυτόχρονα να ενισχύσει την επισκεψιμότητα του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου της Λέρνας και ευρύτερα των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Αργολίδας, με  αποτέλεσμα την  τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Επισημαίνεται ότι στις ανακοινώσεις για τις εντάξεις στο ΕΣΠΑ των έργων πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν αναφέρεται κανένα νέο έργο στον ιστορικό Δήμο Άργους – Μυκηνών.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
(1)   Ποιες είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης ως προς την  ένταξη του ως άνω έργου στα έργα πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα υλοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ».