eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

'' ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ... ''

 '' ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ... ''

ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΥΛΩΝΑ - ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ.ΕΙΡΗΝΗ.ΛΕΓΑΚΗ


Σήμερα αφιερώνει ο Πάνος ο Αλογατάρος ένα παραδοσιακό, νησιώτικο τραγούδι το ''Λεβέντη Μυλωνά'', και όπως μας λέει, ακουγόταν έντονα αυτό το τραγούδι μετά απο κάθε εκλογική Νίκη στον τέως Δήμο Ερμιόνης:
Ας χορέψουμε και λίγο...
''Πολύς ντόρος για τον Μύλο, πολλές καταγγελίες και άλλα πολλα έκανε αυτός με το μαιμού πτυχίο, κι αυτοί που του πιάνουν το χέρι ...Ολα αυτά βέβαια στο κενό.Οι Μύλοι εκεί.Κοτσονάτοι - κοτσονάτοι, κοιτάει ο ένας τον άλλον στην είσοδο του λιμανιού!Οι δημότες και οι επισκέπτες καμαρώνουν τον Μύλο κι ο δημοσιογράφος με το μαιμού πτυχίο εκεί...τον Χαβά του ! Περιμένει, πότε θα κατεδαφιστεί ο Μύλος...Σαν την αλεπού όπως λέει η λαική ρήση: 
που περιμένει η αλεπού πότε θα πέσουν απ΄το κριάρι τα αμελέτητα του, για να τα φάει!

 Όποιος έχει κότσια και δύναμη, ας πάει να κατεδαφίσει το μύλο στο Κρόθι. Αυτά τα δύο στολίδια της Ερμιόνης ο Μύλος του Μπιστιού(δωρεά του καπτάν Διαμαντή Γκάτσου) και ο μύλος στο Κρόθι, είναι δύο απ΄τα μεγάλα έργα που έχουν μπεί στο Μάτι σε πολλές κασσάνδρες και Γαλιάντρες...
Όσο για τον ξινιαροφόρο του εθελοντισμού , εντολοδόχο προφανώς(;) του Δημάρχου, ας πάρει τον κασμά του εθελοντισμού με το ξύλινο στυλιάρι να κατεδαφίσει τον αυθαίρετο και παράνομο Μύλο στο Κρόθι που αυτός ανακάλυψε μετα απο την δαιμονισμένη μαιμουδιάρικη έρευνα του! 
Μια συμβουλή όμως:
Να πάρει ειδική πανοπλία γιατί προφανώς κι ενδεχομένως(;) το Πάνο Χέρι - κάτω χέρι θα πέσει σύννεφο απ΄τους Ερμιονίτες που καμαρώνουν αυτό το κόσμημα,τον Μύλο...

Υ.Γ:Το μεσημέρι μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε ο Ανάργυρος στο καφε-ουζερί της κάτω πλατείας Κρανιδίου:
<<Μέχρι σήμερα δεν του έχω απλώσει ποτέ το χέρι επάνω του, όπως έχουν κάνει άλλοι..Δεν έχω ασχοληθεί ούτε έχω σκοπό ν΄ασχοληθώ σοβαρά ποτέ μαζί τους...Ούτε τον λογάριαζα ούτε τους λογαριάζω!
Αν θά πάει όμως να μου κατεδαφίσει τον Μύλο μου στο Κρόθι με τον κασμά του εθελοντισμού που του έχει παραδώσει ο Δήμαρχος, τότε θα αισθανθεί για τα καλά την καυτή μου Ανάσα....Όποιος και να είναι αυτός, απ΄όπου κι αν κρατάει η σκούφια του!>>

ΠΑΝΟΣ Ο ΑΛΟΓΑΤΑΡΟΣ

καλή σας ακρόαση...

ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΥΛΩΝΑ