eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ ΕΣΤΑΛΕΙ E-MAIL ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ Κ. ΓΚΑΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓ. ΒΛΑΣΣΗ"

''ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΝΗΣ-ΑΓ. ΒΛΑΣΣΗ''



Κε Γκάτσο

Δεν γνωρίζω αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις ή λειτουργείς σαν Γραφείο Τύπου της Μονής, οπότε εκτελείς Διατεταγμένη υπηρεσία & δεν πρέπει να σε παρεξηγώ..


Απλά κερδίζεις τον τίτλο της Persona grata, και ‘ένα καλό Στασίδι σε περίοπτη θέση…Πλειοψηφία των Ερμιονητών & Κρανιδιωτών επετρεψέ μου ν’αμφιβάλλω διότι & εμείς παροικούμεν εις Ιερουσαλήμ & γνωριζουμε τις απόψεις του κόσμου…
.Αν όμως τα γράφεις γιατί τα πιστεύεις & όπως λες αντιπροσωπεύεις την


Κατ΄ αρχην δεν κατεβαίνω το καλοκαίρι, διότι εκει που έχω το εξοχικό εχω ευκολότερη πρόσβαση στη Θάλασσα και στην Ερμιονίδα καταντά ολο & πιο δύσκολη η προσπέλαση αυτ/του & πεζων σ΄αυτην….Ερχομαι με την γυναίκα μου 2-3 φορές τον χρόνο σε ήπιες εποχές για να χαρώ την περιφέρεια συγγενείς και φίλους….

Κε Γκάτσο όταν πας Οδικώς στην Αθήνα ελπίζω ν΄ ακολουθείς Διαδρομή αποφεύγοντας τα Δίδυμα, μεσω Κολιακίου, Σήραγγες Κακιάς Σκάλας, για να φθάσεις Συντομότερα & ασφαλέστερα στον προορισμό σου, το ίδιο κάνεις & στην επιστροφή


Και καλά κάνεις….Οπως το Κράτος κόβει & τρυπάει Βουνά για ασφαλέστερη & συντομότερη διαδρομή ετσι & εγώ σαν Πολίτης & Λάτρης αυτής της περιοχή Απαιτω το αυτονόητο:Να φτειάξει ο Δήμος άσφαλτο στον Αγ.Βλασση για ασφαλή & σύντομη Διέλευση μέχρι το Κρανιδι, πιο Σαφές δεν Γίνεται….

Νομίζω ότι είναι εντροπή να θεωρείς τους Παραθεριστές & τους Ιδιοκτήτες εξοχικων, ως <<μέλλον>> της επαρχίας διότι με την παρουσία τους προσφέρουν Τα Μέγιστα στο Κοινωνικό & Οικονομικό Γίγνεσθαι του Τόπου, & ο,τι εχουν τόχουν χρυσοπληρώσει & εχουν επενδύσει τα Ονειρά τους…..


Με την άποψή σου δεν θα συμφωνεί ούτε ο κος Λεμπέσης που πέρισυ τον Ιούνιο
Ως Δήμαρχος Ερμιόνης είχε βγει στο Ραδ/κο σταθμό Αθηνών FLASH 96 & προέτρεπε τους ακροατές να κατέβουν Ερμιόνη & θα βρουν καλές τιμές &
Άψογο Service (καλά για τον τόπο του έκανε).


Η μονή της Παντάνασσας ,με τα δικά σου κριτήρια, που είναι Δίπλα σε Πολύβουο Δρόμο & παρκάρεις απ΄ έξω είναι αξιθέατο??? Είμαστε Σοβαροί????


Όπως τα Ράσα δεν κάνουν τον Παπά,ετσι & στην δική μου συνείδηση η Παντάνασσα & οι Αγ. Ανάργυροι είναι τόποι Λατρείας που δεν χάνουν την Ιερότητα


Αν ο δρόμος περνάει απ’ έξω, & αυτός που θέλει να εκκλησιασθεί & επικοινωνίσει με το Θείο επικοινωνεί……Οι πράξεις των εκπροσώπων του Θείου είναι αυτές που σ’αποτρέπουν & σε προκαλούν & όχι αυτό τούτο το Θείο το οποίο μπορείς να επικαλεστείς & επικοινωνίσεις σ’οποιο χώρο & αν βρίσκεσαι, έγινα κατανοητός???

Δες στο Βατοπέδι τι έγινε,πόσοι προσκυνητές πήγαιναν & πόσοι πάνε, το Θείο


Φταίει ή οι εκπροσωπούντες αυτό????

Το Βατοπέδι επικαλείται Χρυσόβουλα όπως έμμεσα επικαλείσαι & συ, για λογαριασμό της Μονής & λυπούμαι που προτείνεις το κλείσιμο του δρόμου &Πλάτωμα για την χρήση των Κρανιδιωτών…..


Τα κτήματα εγένοντο Δωρεά στις Μονές για να μην τα πάρουν οι κατακτητές & οι Μονές αυτό δεν πρέπει να το ξεχνουν, & να επιστρέφουν στο Λαό κάτι έστω & με τη μορφη χρήσης ενός ασφαλούς δρόμου…..


Το επιχείρημα περι ανοικτών κτημάτων & συλλογής χόρτων & σαλιγγαριών είναι κυριολεκτικά ακαταμάχητο-συγκλονιστικό σ’ ευχαριστω που μ’εκανες να γελάσω…


Οσο για το κεράκι τ’ανάβω αλλού, παρ’ότι φέρω το ονομα των Αγίων, διότι τους Αγίους μπορώ να τους Τιμήσω & διαφορετικά & πίστεψέ με δεν είμαι ο Μοναδικός


Από τους ντόπιους που το κάνουμε αυτό…Αλλωστε αυτή είναι η Αμυνά μας σ΄αυτό που εσείς θεωρειται παράλογο & εμεις Λογικό.


Εύχομαι η νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση νάχει άλλη άποψη από την δική σου & να ασφαλτοστρώσει το κομμάτι δρόμου στον Αγιο Βλάσση….


Ως προς τον όρο Ρασοφόρο τον χρησιμοποιώ σε αντιδιαστολή με τον όρο απλό  Πολίτη & τίποτε παραπάνω, όλα τα’αλλα είναι δεκαρολογίες…..


Ελπίζω στα πλαίσια ενός Δημοκρατικού Διαλόγου να δημοσιεύσεις τις απόψεις μου,ως απάντηση στη δική σου κριτική & σ΄ Ευχαριστώ εκ των προτέρων.-






Αργύρης Ν. Λέκκας




Υ.Γ Το γραφικό Εκκλησάκι ο Αγ. Γεράσιμος που είναι δίπλα στο δρόμο τι είναι για σένα αξιοθέατο????Δεν είδα & δεν άκουσα ποτέ καμιά ιστορία βεβήλωσης του Χώρου από οιονδήποτε, διότι απλά ο κόσμος τον Θεωρει Ιερό Τόπο…