eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

''Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ''

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
«ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ» ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ...



Αγαπητό Εικονοσκόπιο,


Είπα να μην παρέμβω στο έργο της νέας Δημοτικής αρχής Ερμιονίδας τώρα στην αρχή, παρατήρησα όμως ότι ο νέος αντιδήμαρχος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η θέση που ανέλαβε είναι υπεύθυνη και η λύση των προβλημάτων δεν γίνεται με θεωρίες, φιλολογίες και γραφές αλλά λύνεται μόνο με πράξεις...


κ. Αντιδήμαρχε η οικονομική κρίση ενός τόπου αντιμετωπίζεται κυρίως -όπως λένε οι ειδικοί- με τη διαφήμιση και την προβολή του.


Γι΄ αυτό λοιπόν και εμείς....
..... σχεδιάσαμε τη διαφήμιση του τέως Δήμου Ερμιόνης με την συμβουλή και συμμετοχή έγκριτων συνεργατών της τηλεόρασης του τύπου και της Διαφήμισης.


Αν εσύ λοιπόν ξέρεις καλύτερα από αυτούς τη διαφήμιση και μπορείς να την κάνεις πράξη, τι να πω ρε Σταύρο σε παραπέμπω στην Λαϊκή ρήση :


''Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ''

 
Πάντως από αυτά τα λίγα που γνωρίζω Σταύρο αυτά που γράφει η πένα σου «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ» δεν παντρεύονται...
Αυτός που προσπαθεί από τη μία να θέλει διαφήμιση με σχέδιο και από την άλλη να είναι και ταπεινός, υποκρίνεται.


Το Γιάλα - Γιάλα κ. Κούστα εκτός από πατροπαράδοτο πολιτιστικό έθιμο των ψαράδων μας είναι και μια εκδήλωση που προσελκύει επισκέπτες.


Αναρωτιέμαι Σταύρο δεν παρατήρησες ότι μετά την βάπτιση του Τιμίου Σταυρού γέμισαν τα μαγαζιά από ξένους επισκέπτες σε λιμάνι και Μαντράκια;;; Δεν παρατήρησες τα ξένα αυτοκίνητα και τα πούλμαν που ήταν αραγμένα στ΄ αλώνια για να παρακολουθήσουν αυτό το έθιμο;;;


Δεν ήταν αυτό μια οικονομική ανάσα για την πόλη μας Σταύρο;;;


Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα της διαφήμισης από τα κρατικά και τοπικά κανάλια που εμείς πάντα προσκαλούσαμε;;;


Τα παλικάρια μας που πέφτουν στη θάλασσα δεν πρέπει να προβληθούν από την τηλεόραση;;;


Γνωρίζεις πολύ καλά Σταύρο Κούστα ότι από το 1995 επί Δημαρχίας μου ξεκίνησε η χρηματοδότηση όλης αυτής της εκδήλωσης από το Δήμο Ερμιόνης σε συνεργασία με τους ψαράδες μας και την προσφορά της εξέδρας από τον Δημήτρη Φασιλή.


Αφού λοιπόν σεβαστήκατε το Δημοτικό χρήμα, όπως εσείς επικαλείσθε και η νέα δημοτική αρχή δεν ήθελε να σπαταλήσει χρήματα γι΄ αυτή τη ''διαφήμιση - δυσφήμιση'' όπως γράφεις με τη πένα σου (που δεν ξέρω σε ποια μελάνη τη βουτάς Σταύρο), γιατί δεν ζητήσατε την οικονομική βοήθεια από τους επαγγελματίες μας;


Γιατί δεν την ζητήσατε από τους ψαράδες μας;


Ποιος δημότης θα αρνιότανε να σας βοηθήσει από το υστέρημα του ώστε να συνεχίσει η προβολή αυτού του μοναδικού εθίμου στην Ελλάδα βρε Σταύρο;;;


Επειδή λοιπόν Σταύρο δεν έχω μάθει να μιλάω λογοτεχνικά και θεωρητικά, έχω μάθει μόνο πρακτικά , υπεύθυνα και με αποδείξεις παρατήρησα ότι κουτοπονηρίστικα προσπάθησες να περάσεις τις οφειλές του Δήμου σε χρέη(δηλαδή ότι ο Δήμος χρωστάει).


Την επόμενη φορά λοιπόν να ξέρεις ότι έχω τον τρόπο να σου απαντήσω στη κουτοπονηριά σου κ. Αντιδήμαρχε...


Με αυτή την οικονομική κρίση που επικαλείσαι όποτε θέλεις κι όπου θέλεις, ξέρεις Σταύρο κανέναν Δήμο που να μην έχει οφειλές;;;


Εμείς προχωρήσαμε μέχρι τελευταία μέρα , μέχρι τελευταία ώρα σε έργα!


Έργα Νόμιμα , Έργα ολοκληρωμένα και Έργα σε εξέλιξη πάντα με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής.


Σ΄ αυτές της Αποφάσεις κ. Αντιδήμαρχε ψήφισαν και Σύμβουλοι που είναι Μέλη και Σύμβουλοι της παράταξης «Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας»


Εμείς Σταύρο αλλάξαμε την όψη της Ερμιόνης και των Δ.Δ Ηλιοκάστρου και Θερμησίας με Έργα πνοής με έργα βιτρίνας με τα χρήματα των Δημοτών του Δήμου Ερμιόνης Σταύρο!


Μήπως ήθελες να μην κάναμε έργα Σταύρο να αφήναμε τα χρήματα των Ερμιονιτών να τα διαχειριζόταν ο νέος Δήμος Ερμιονίδας;


Όχι Σταύρο αυτά σε μένα. Αλλού αυτά Σταύρο...


Και σας προκαλώ όποτε θέλετε, όπου θέλετε, όποια μέρα θέλετε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών μας να τα βγάλουμε όλα στο φως και να τα παραλάβετε γιατί μέχρι σήμερα στην αλληλογραφία μας για την παραλαβή-παράδοση δεν έχετε απαντήσει...


Εγώ τη φράση όλα στο Φως δεν την έχω μόνο για προεκλογική κορώνα ούτε για θεωρία, το έκανα και το κάνω πάντα πράξη στους Δημότες μου αλλά και στην προσωπική μου ζωή Σταύρο!!!


Τώρα όσον αφορά το Δημαρχείο, εμείς το επισκευάσαμε.
Εσύ είσαι υπεύθυνος για τις μεταθέσεις των εργαζομένων στο Κρανίδι που έγιναν μέχρι σήμερα....Η σημερινή κατάσταση του Δημαρχείου Σταύρο δεν είναι τριτοκοσμική, έγινε Ερημική.


Θα είσαι υπεύθυνος κ. Αντιδήμαρχε αν δεν παραμείνουν οι υπηρεσίες που δίνει το δικαίωμα ο Νόμος του Καλλικράτη με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου...Εμείς έχουμε κτήρια να τις στεγάσουμε , το Κρανίδι δεν έχει , νοικιάζει.


Θα είσαι υπεύθυνος κ. Αντιδήμαρχε αν απομακρυνθούν οι υπηρεσίες και υποβαθμιστεί η Ερμιόνη μας...


Θα είσαι υπεύθυνος εάν απομακρυνθεί το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας που από πολλά χρόνια πριν είχε έδρα την Ερμιόνη...


Τώρα πάμε και στο αντικείμενο σου τα σκουπίδια και την καθαριότητα που είσαι αρμόδιος Αντιδήμαρχος και αναφέρεσαι σ΄ αυτά.


Σε πληροφορώ ότι χτύπησες λάθος πόρτα Σταύρο με τα γραφόμενά σου...


Η επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες εργολάβους, είχε επιτυχία.
Η Ερμιόνη το Ηλιόκαστρο και η Θερμησία ήταν πάντα καθαρά.

Αυτό -έτσι για να σου φρεσκάρω και τη μνήμη- το έχει επιβεβαιώσει ο τότε επικεφαλής του συνδυασμού «Προοδευτική Πατριωτική Συμπαράταξη Ερμιονίδας» και σημερινός Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμιζής στις 29 Ιουλίου 2010.


Σου παραθέτω παρακάτω την εν λόγω δημοσίευση από το μπλογκ του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμιζή.


http://dimitriskamizis.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

"ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ"

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Κρανίδι ώρα: 13.30






Ερμιόνη ώρα :13.00
"ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ" ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ!!! ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ!!!











ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

του τέως Δήμου Ερμιόνης