eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

''ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.30 Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ''

Το μέλος και αρθρογράφος του Εικονοσκοπίου Θωμάς Ι. Σκούρτης ετοιμάζει μια έκπληξη για τον συμπατριώτη και φίλο του Ανάργυρο Πασχάλη με τη  φετινή  αλλά και την προηγούμενη έκθεση και τηλεοπτική εμφάνιση του Ανάργυρου στο Δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ απο το αρχείο του Θωμά. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟ : ΘΩΜΑΣ Ι. ΣΚΟΥΡΤΗΣ
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανάργυρου Πασχάλη. Στην έκθεση παρουσιάζονται με ύφος προσωπικό, μια σειρά απο πίνακες στους οποίους ο καλλιτέχνης επιχειρεί να προσδώσει στο θεατή τον κυρίαρχο ρόλο που έχει το φως στη ζωγραφική του. Το φως υπάρχει παντού όχι μόνο ως βασικό εικαστικό στοιχείο αλλά και ως κινητήρια δύναμη. Τα έργα του απεικονίζουν σχοινοβάτες, οι οποίοι δεν ακροβατούν απλώς σε σχοινιά ή ξύλα φωτισμένα αλλά συνδιαλέγονται με το φως και τη σκιά, αλλά και τοπία τα οποία διαμορφώνονται απο την πέτρα, τον ουρανό και τη θάλασσα αναζητώντας νέα μονοπάτια.



Ο καλλιτέχνης με αυτή του την έκθεση μας προσφέρει ένα ώριμο, ξακάθαρο έργο χωρίς υπεκφυγές και ανασφάλεια. Η επιρροή του ρομαντισμού και του συμβολισμού στα έργα του είναι εμφανής καθώς αποτυπώνει τις ιδέες και τα συναισθήματά του στον καμβά. Μπροστά στα μάτια μας χορεύουν μοναχικές φιγούρες και απέραντα τοπία που ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια του μελαγχολικού και του ζοφερού. Και τότε το φώς ζωντανό και απροκάλυπτο έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι μετά το σκοτάδι ακολουθεί το ξημέρωμα και μετά την καταιγίδα ο ήλιος. Μέσα απο το έργο του ο καλλιτέχνης μας θυμίζει αυτό που συχνά ξεχνάμε: όπου υπάρχει σκοτάδι, υπάρχει και φως. Το φως λοιπόν πέρα από τις καθαρά εικαστικές ανάγκες που καλύπτει αποκτά και μια συμβολική υπόσταση δίνοντας μορφή στην αισιοδοξία.


Διάρκεια έκθεσης: έως 5 Φεβρουαρίου 2011