eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

''ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.....''

Γράφει στο Εικονοσκόπιο η έμπειρη μαγείρισα Μαρία Αριτσακλίδου....



ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ


Υλικά:
500 γρ. πένες
10 καρδιές αγκινάρας
1 ματσάκι άνηθο
250 γρ. μπέικον
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 πράσα
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Τριμμένο κίτρινο τυρί(παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Κόβουμε κάθε αγκινάρα στα τέσσερα, το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο,
τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.  
Ρίχνουμε τις πένες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που έχει βράσει και μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά 
και προσθέτουμε
τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες, τον άνηθο, 
τα πράσα και αλατοπίπερο. 
Μόλις τσιγαριστούν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,
λίγο νερό και τα αφήνουμε για λίγο 
να βράσουν όλα μαζί.
Όταν τα υλικά θα έχουν απορροφήσει εντελώς τα υγρά τους, 
προσθέτουμε το μπέικον, που θα έχουμε 
προηγουμένως τηγανίσει σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι. 
Στη συνέχεια, ανακατατεύουμε τα υλικά, ρίχνουμε και τις πένες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας το με λίγο τριμμένο τυρί.