eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

''Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΝ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΕΥΘΕΩΣ''

ΑΝ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ:
''Γι΄αυτό κ. Δήμαρχε δεν άλλαξε ποτέ χέρια ο Δήμος Ερμιόνης στη ιστορία του.''








Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Καμιζή 8/01/11 και 20/01/11 στον γνωστό blogger, επικεφαλή των εθελοντών του Δήμου Ερμιονίδας...


Παρατήρησα ότι οι απαντήσεις του κ. Καμιζή στην ''αποκλειστική'' συνεντευξη που προτίμησε να δώσει στον ΣΤΑΜ ΝΤΑΜ αναφέρεται στη λειτουργία του Δήμου Ερμιόνης με πλάγιο τρόπο.

Επειδή εγώ όμως έχω μάθει να απαντώ ευθέως,να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, των συμβούλων μου, των εργαζομενων του Δήμου μου και να Διοικώ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να προσπαθήσει να ρίξει ψεγάδι στο Δήμο Ερμιόνης .

Και με τη σειρά θα απαντήσω:


Κύριε Δήμαρχε η επισκευή του Δημαρχείου είχε προγραμματιστεί απο το 2009, είχε γραφτεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προυπολογισμό πριν ψηφιστεί ο νόμος Καλλικράτης άρα δεν ήταν έργο προεκλογικό που εσύ επικαλείσαι.

Κύριε Καμιζή αναφέρετε ότι οι εργασίες που έγιναν δεν ανταποκρίνονται στο ποσό των 235.000 Ευρώ που αναφέρει η μελέτη και σε παρένθεση επικαλείσαι ότι δεν είσαι ειδικός.

Ναι, σωστά δεν είσαι ειδικός, δεν είσαι όμως και πρωτάρης Δήμαρχος. Δεν δικαιολογείσαι να λησμονήσεις τις διαδικασίες γιατί το διάστημα που έμεινες έξω απο τον Δήμο Κρανιδίου κ. Καμιζή ήταν μικρό.

Ήταν λίγος ο χρόνος απουσίας σου ωστε να μην θυμάσαι!!!

Ανοιξε λοιπόν το φάκελλο του έργου και θα παρατηρήσεις τις νόμιμες ενέργειες(αποφάσεις Δ.Ε , Συμφωνητικά, έκπτωση,
εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου και την απόφαση της ΤΥΔΚ που έχει ορίσει τον επιβλεποντα μηχανικό που είναι και υπεύθυνος για την πορεία του έργου).

Και για να ενημερωθούν οι δημότες μας για τις επόμενες ενέργειες, εσύ κ. Δήμαρχε θα προτείνεις στο Δ.Σ τον ορισμό της επιτροπής παραλαβής των έργων.

Στην κρίση του Δ.Σ είναι η έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής που θα ακολουθήσει απο την Τεχνική Υπηρεσία τώρα του Δήμου.

Θέλεις το παραλαμβάνεις , δεν θέλεις δεν το παραλαμβάνεις.

Aν δεν παραληφθεί έχει υποχρέωση ο εργολάβος να ολοκληρώσει τις ατέλειες που εσύ επικαλείσαι και σε αντίθετη περίπτωση θα έχει τις κυρώσεις που ορίζει ο νόμος.


Είδα να αναφέρεσαι για αποριμματοφόρα του Δήμου Ερμιόνης.


Τα υπ΄ αριθμόν ΚΗΟ 9747 και ΚΗΟ 9734 αποσύρθηκαν κ. Καμιζή διότι ήταν μικρά και ασύμφορα για τον Καποδιστριακό Δήμο Ερμιόνης. Βλέπε 44/2008 ΑΔΣ : Θέμα 20ο καταστροφή των υπ΄αριθμών ΚΗΟ 9747  ΚΗΟ 9734 αυτοκινήτων.ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! 

Η ανάθεση των σκουπιδιών και της καθαριότητας του Καποδιστριακού Δήμου Ερμιόνης σε ιδιώτες εργολάβους, ήταν δική μας επιλογή κ. Καμιζή, εμένα και του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης και προχώρησε με μεγάλη επιτυχία μέχρι 31/12/2010 που έδινε τα περιθώρια ο νόμος!

Η Ερμιόνη, η Θερμησία και το Ηλιόκαστρο ήταν πεντακάθαρα πάντα.Αυτό στις 29 Ιουλίου 2010(δύσκολη εποχή) το επιβεβαιώνεις κι εσύ προεκλογικά στο μπλογκ σου κ. Καμιζή με τίτλο "ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ" .
Μάλιστα εσύ είχες φωτογραφήσει τους καθαρούς κάδους της Ερμιόνης τότε.

Εμείς όμως δεν περιμέναμε και δεν είχαμε ανάγκη την δική σου επιβεβαίωση.Την επιβεβαίωση μας την έδιναν οι Δημότες μας του Δήμου Ερμιόνης και μας επιβράβευαν για τις πράξεις μας πάντα με συνεχόμενες εντολές.

Γι΄αυτό κ. Δήμαρχε δεν άλλαξε ποτέ χέρια ο Δήμος Ερμιόνης στη ιστορία του.


Οι Ερμιονίτες έχουν και γνώση και κρίση.

Αυτό σημαίνει για εμάς τους Ερμιονίτες ότι τα Εχετε Γειά κ. Καμιζή τελειώσανε κι εμείς εδώ στην Ερμιόνη έχουμε μάθει να λέμε μετά απο μια εκλογική αναμέτρηση άλλη φράση:

Καλως μας ήρθες κ. Δήμαρχε της Ερμιονίδας , Πάρε Σκαμνί και κάτσε!

Ήρθε η σειρά σου να κριθείς κι εσύ για τις πράξεις σου.



Δεν μπορώ να καταλάβω τη φράση σου αυτή κ. Καμιζή (Αυτό που βρήκα και στους δύο δήμους είναι η έλλειψη της στοιχειώδους λειτουργίας των υπηρεσιών).

Οσ΄ αναφορά για τον Δήμο Ερμιόνης είσαι ο μοναδικός που το λες αυτό τώρα.

Ο Δήμος Ερμιόνης ήταν Πρότυπο για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη και την εμπειρία και προθυμία των υπαλλήλων του.

Με προβληματίζει αυτή σου η φράση και μου θυμίζει την εποχή Καποδίστρια όπου αυτή η φράση είχε γίνει πράξη σε Δίδυμα και Πορτο Χέλι αντίστοιχα(οικονομικά έυρωστες κοινότητες τότε).
Οι υπάλληλοι των κοινοτήτων μαζεύτηκαν στο Κρανίδι με αποτέλεσμα να επαναστατήσουν οι κάτοικοι που έβλεπαν καθημερινά τα προβλήματα τους να διογκώνονται.

Αυτό κ. Καμιζή το πλήρωσες στις εκλογές του 2006.

Βλέπω οτι την ίδια τακτική πας να εφαρμόσεις και στην Ερμιόνη.

Πρόσεξε...... Θα κριθείς.

Τέλος κ. Δήμαρχε όποτε εσύ θελήσεις, όπου θελήσεις ενώπιον των Δημοτικών Συμβούλων και Δημοτών να κάνουμε πράξη τη φράση ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

Να ανοίξουμε όλους τους φακέλους η όποιους εσύ επιθυμήσεις του Δήμου Ερμιόνης απο το 1995 έως 31/12/2010 ωστε να σου λυθούν οι απορίες και τα ερωτηματικά που ίσως θέλεις να σε βασανίζουν.


Δημοσιεύω για την ενημέρωση των συνδημοτών μου το υπ΄αρθμόν 6238/25-11-2010 υπηρεσιακό έγγραφο σας προετιμάζω για τη σωστή και διαφανή παράδοση - παραλαβή που μέχρι σημερα δεν έχει γίνει.



κάντε κλικ στο παρακάτω έγγραφο 


ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

του τεως Δήμου Ερμιόνης