eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

(VIDEO):Εμείς οι αυθεντικοί Ερμιονίτες «προετοιμάζουμε απο νωρίς τα σκαριά μας» για το μοναδικό έθιμο στον κόσμο...το ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ!

''ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ - ΣΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!''


Σε λίγες μέρες θ΄αλλάξει η χρονιά,σ΄όλη την Ελλάδα και σ΄όλο τον κόσμο γίνονται εορταστικές και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου. 


Όμως τούτες τις μέρες εμείς οι αυθεντικοί Ερμιονίτες «προετοιμάζουμε απο νωρίς τα σκαριά μας» για το ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ! «Προετοιμάζουμε τα σκαριά μας» για να τσουρμάρουμε στα μεγάλα ταξίδια της ξενιτιάς , του Έρωτα , της Νοσταλγίας, της πλανεύτρας Θάλασσας ,της παράδοσης της Ερμιόνης! 

 «Ερμιόνη δ’εστίν των ουκ ασήμων πόλεων», αναφέρει ο ιστορικός Στράβων για τη πόλη!


''(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ) ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ''ΓΙΑΛΑ - ΓΙΑΛΑ'' ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ο.Λ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ''
ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ :ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΓΚΛΗΣ - ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΑΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΡΗΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΣΚΟΥΡΤΗΣ!