eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Την Τρίτη, 26-11-2019, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κρανιδίου επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων . Προηγήθηκε επίσκεψη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής όπου στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τρείς ξεναγούς χωρισμένοι σε ομάδες. Αντικείμενο του Μουσείου είναι η ιστορία του Νεώτερου Ελληνισμού και μέσα από τα εκθέματα( κειμήλια, έργα τέχνης και προσωπικά αντικείμενα )  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Ελληνικού Έθνους αυτή την χρονική περίοδο ( Ελληνική Επανάσταση, πολιτικές εξελίξεις ), μάθημα που διδάσκεται στη Γ’ Γυμνασίου.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο επιβλητικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, στη συνέχεια έδρα της Γερουσίας και σήμερα της Βουλής,  όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους μεγαλοπρεπείς χώρους, θαύμασαν την εσωτερική αρχιτεκτονική, καθώς και τους περίτεχνους τοίχους με προσωπογραφίες Ελλήνων Αγωνιστών.  Κατά την παραμονή τους,οι μαθητές ενημερώθηκαν για την Ιστορία του κτηρίου και την σημασία του Κοινοβουλευτισμού, με αφορμή το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
 Ευχαριστούμε τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό Ιωάννη ο οποίος υποδέχθηκε το Γυμνάσιο Κρανιδίου και συνομίλησε με τους μαθητές  αναφερόμενος στο Πολίτευμα της Ελλάδας και στη σημασία της Δημοκρατίας σε μία χώρα,  ευχαριστούμε τους καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές μας τις κυρίες Παπασταύρου Καλλιόπη , Ολάνη Γεωργία, Ηλιού Ευαγγελία, Βαρουτά Παναγιώτα και τον κ. Νάσκο Ιωάννη.
Τέλος , ευχόμεθα η επίσκεψη αυτή να σταθεί σημείο αναφοράς και οι μαθητές και μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τα δικαιώματα τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους ως μελλοντικοί πολίτες.