eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιωτης για τον μακαριστό π. Παναγιώτη Δασκαλοθαναση


ΕΝΑΣ ΙΕΡΕΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΩΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΕ ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ.

Ο μακάριος εν ιερευσι και μακάριος εν ανθρώποις, ο ευγενής της Ερμιόνης Παλαι Ποτέ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ επίτροπος και εφημέριος της Παναγίας μας εξεμετρησε το ζειν και αντηλλαξε τα επίγεια ανθρώπινα και συναφή με τα αιώνια και ευλογητα Μονιδρια του Κυρίου μας. 
Ενα που θυμάμαι εν τοις πολλοίς πράγματι που διετριψε μεθ ημών ητο το ήθος του το ακατηγορητο. Πράγμα σπάνιο για ιερατικα χείλη να μην τον ακούς να λέει έναν κακό λόγο, μια πικρία και άλλα πράγματα που σίγουρα εταραξαν τον πολυποικιλο ιερατείο του βίο. Αμνησικακος μέχρι τέλους μας μετέφερε μια ευγένεια και μια αγαθοσυνη και ας έλεγε μερικές φορές πολλά. 
Στην τελευταία πανηγυρη της Αγίας Παρασκευής στην Αυλώνα το 2018 σε επικρανα αφού δεν σε άφησα να πεις αίτηση στη θεία λειτουργια μόνο με επιτραχειλιο και αν και σε επικρανα Συ ευγενή γέροντα μου παπά Παναγιώτη μου, μου είπες ότι σου άρεσε το Κήρυγμα που μάλλον πρώτη φορά το πρόσεξες... 
Να έχουμε την ευχή σου τα σαρκικα και πνευματικά σου τέκνα και η ενορία σου που διηκονησες με αυταπάρνηση. Κάναμε το τρισαγιο σου στην Αγία Βαρβάρα στα Μεταλλεία και σε εμνημονευσαμε αφού από εσένα πρώτη φορά ακούσαμε για αυτό τον ναο. 
ΕΥΤΥΧΗΣ συγκυρία σε μια δύσκολη κατάσταση αποχαιρετισμού. ΚΑΛΌ παράδεισο αοιδηνε γέροντα θα τα πούμε εις την άνω Ιερουσαλήμ, εν τη Βασιλεία των Ουρανών.
 Με σεβασμό απροσμετρητο στο ξόδι σου παπά μου. 
Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιωτης, Ιεροκηρυξ