eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Γεωργόπουλος: Η απάντηση στο παραλήρημα του Δημήτρη Σφυρή

  •  Εμείς σαν Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουμε την ευθύνη και μπαίνουμε πάντα μπροστά!
  •  Ο Δήμος Ερμιονίδας σύντομα θα καθαρίσει, διότι είμαστε πολύ κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος!



Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Το θράσος του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  

Ενώ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνος για την σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουμε με τα απορρίμματα στον Δήμο Ερμιονίδας, προσπαθεί χωρίς Ντροπή, με ένα σημερινό δελτίο τύπου γεμάτο ψεύδη, συκοφαντίες και ανακρίβειες να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, όπως είναι μαθημένος να κάνει και να μεταφέρει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους, νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο και την μέρα νύχτα.
Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, η αλήθεια δεν κρύβεται, οι Δημότες έχουν μνήμη, κρίση και έχουν αντιληφθεί πλήρως τι συμβαίνει.

Η αλήθεια είναι ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019, όταν αναλάβαμε καθήκοντα σαν νέα Δημοτική Αρχή, παραλάβαμε έναν Δήμο απέραντη χωματερή, με τα σκουπίδια στους δρόμους,στις πλατείες, στα χωράφια, έξω από τα σπίτια, τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία. Είχε προηγηθεί το εφιαλτικό Καλοκαίρι του 2019, όπου είχαν δημιουργηθεί γύρω από τους κάδους απορριμμάτων μικρές και μεγάλες χωματερές. Ένα ίδιο Καλοκαίρι είχαμε ζήσει και το 2018, με αρνητικότατες συνέπειες για την τουριστική Ερμιονίδα.
Ο κ. Σφυρής έχει δημιουργήσει ανεξέλεγκτες παράνομες χωματερές με τόνους χύδην απορριμμάτων σε κτήμα ιδιώτη στο Κοκκινάρι, στον παλιό δρόμο Διδύμων -  Λουκαϊτίου, στο κτήμα δωρεάς Φωστίνη στο Κρανίδικαιστο παλιό νταμάρι στην Αυλώνα, στο όμορο αγρόκτημα του ιδιώτη που έκανε την χθεσινή καταγγελία για την μεταφόρτωση των απορριμμάτων.
Είχε μετατρέψει τον εξωτερικό χώρο των αποθηκών του Δήμου Ερμιονίδας στην Αυλώνασε χωματερή, ενώ μέσα στις αποθήκες η κατάσταση ήταν οικτρή, με τους αρουραίους να κάνουν πάρτι.
Από τα πέντε απορριμματοφόρα του Δήμου λειτουργούσε μόνο ένα, κανένα αυτοκίνητο του Δήμου δεν είχε περάσει από ΚΤΕΟ επί χρόνια (ούτε καν αυτό του Δημάρχου), δεν υπήρχαν εργαλεία καθαριότητας και επικρατούσε μια κατάσταση πλήρους διάλυσης.
Άμεσα επισκευάσαμε τα απορριμματοφόρα, περάσαμε τα αυτοκίνητα του Δήμου από ΚΤΕΟ πληρώνοντας μεγάλα πρόστιμα, αγοράσαμε εργαλεία καθαριότητας και ξεκινήσαμε την αποκομιδή των απορριμμάτων. Μέσα σε δυο μήνες, μέχρι τα τέλη Οκτώβρη κατορθώσαμε να καθαρίσουμε τον Δήμο Ερμιονίδας από τα σκουπίδια που μας άφησε κληρονομιά ο κ. Σφυρής
Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Σφυρής εμφανίστηκε  σε χώρο όπου ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε καταστροφή των κλαριών με την χρήση του θρυμματιστή κλαριών, βιντεοσκοπούσε την διαδικασία και στην συνέχεια προέβη σε καταγγελία και έφερε την αστυνομία.
Τον Οκτώβριο του 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας πήρε με μεγάλη πλειοψηφίααπόφαση (μειοψήφησαν μόνο ο κ. Σφυρής και 4 από τους 6 Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του), για την απευθείας ανάθεση της περισυλλογής των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο, προκειμένου να μαζευτούν οι τόνοι σκουπιδιών γύρω από τους κάδους απορριμμάτων που μας είχε αφήσει κληρονομιά ο κ. Σφυρής.
Αυτός όμως, ο σύγχρονος Εφιάλτης της Ερμιονίδας,έκανε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με μόνο σκοπό να την μπλοκάρει και να καθυστερήσει όσο μπορεί περισσότερο την περισυλλογή των απορριμμάτων.
Το θράσος του κ. Σφυρή δεν έχει όρια, εάν αναλογιστεί κανείς πως στην διάρκεια της θητείας του ο ίδιος είχε κάνει 4 απευθείας παράνομες αναθέσεις για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι δεν διέθεταν τις απαραίτητες άδειες που ορίζει ο Νόμος.
Πριν από 5 μέρες ο Δήμος Ερμιονίδας ενημερώθηκε ότι η προσφυγή του κ. Σφυρή απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, οπότε μπορεί πλέον η απευθείας ανάθεση να προχωρήσει άμεσα.
Στις 30 Οκτωβρίου 2019,αφαιρέθηκε από την  Περιφέρεια  Πελοποννήσου η άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας,λόγω περιβαλλοντικών παραβάσεων για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά ο κ. Σφυρήςαφού αυτός επί πέντε χρόνια (2014-2019) εναπόθετε στο ιδιωτικό Πράσινο Σημείο σύμμεικτα απορρίμματα, εφόσονπάντα σε αυτή την χρονική περίοδο ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε ταυτόχρονη αποκομιδή του καφέ και του πράσινου κάδου με το ίδιο απορριμματοφόρο.
Οπότε κάθε φορά που το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Αργολίδας έκανε αυτοψία και έλεγχο στο ιδιωτικό Πράσινο Σημείο, έβρισκε εκεί σύμμεικτα απορρίμματα κατά παράβαση της Νομοθεσίας, αφού σύμφωνα με την άδειά του μπορούσε να συλλέγει και να μεταφέρει μόνο αυστηρώς προδιαλεγμένα υλικά.
Παράλληλα ο Δήμος Ερμιονίδας επιβαρυνόταν με μεγάλα πρόστιμα.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια (2014-1019), εμείς σαν παράταξη της αντιπολίτευσης ουδέποτε κάναμε κάποια καταγγελία για την λειτουργία του ιδιωτικού Πράσινου Σημείου, για την παράνομη εναπόθεση στο χώρο αυτό από τον Δήμο Ερμιονίδας σύμμεικτων απορριμμάτων και για την παράνομη μεταφορά τους σε άλλο Νομό, διότι το μόνο που μας  ενδιέφερε ήταν η καθαριότητα της Ερμιονίδας.
Έτσι, ενώ εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή γνωρίζαμε ότι για την διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμος Ερμιονίδας είχε σύμβαση με αδειοδοτημένο ιδιώτη έως τον Απρίλιο του 2020, βρεθήκαμε ξαφνικά στον αέρα δίχως καμία δικιά μας ευθύνη,  αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος αδειοδοτημένος χώρος (ΣΜΑ) στην Ερμιονίδα, για την συλλογή, μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας.
Σήμερα λοιπόν,ενώ έχουμε σύμβαση με αδειοδοτημένο αποδέκτη των απορριμμάτων, δεν έχουμε κάποιον αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για την μεταφόρτωσή τους.
Και αυτό πάλι με αποκλειστική ευθύνη του κ. Σφυρή εφόσον επί 5 χρόνια ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας αδιαφόρησε πλήρως και δεν φρόντισε να εξασφαλίσει άδεια λειτουργίαςγια ένα Δημοτικό Πράσινο Σημείο ή για έναν Δημοτικό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, παρ’ όλες τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από τις αρχές του 2015.
Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας και πριν ακόμα προκύψει το θέμα με το ιδιωτικό Πράσινο Σημείο, ξεκινήσαμε τις ενέργειες για την δημιουργία ενός Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και παράλληλα κάναμε συναντήσεις και επαφές με εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων προκειμένου να έχουμε μια οριστική λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων της Ερμιονίδας, στην οποία πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά.
Για την εφαρμογή της απαιτείται κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, λόγω των διαδικασιών που επιβάλλεται να τηρηθούν.
Αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθούμε να καλύψουμε, μεταφέροντας τα απορρίμματα του Δήμου Ερμιονίδας στον αδειοδοτημένο αποδέκτη με τον οποίο έχουμε σύμβαση.
Ξεκινήσαμε την μεταφόρτωση από τις Αποθήκες του Δήμου στην Αυλώνα.
Τα σκουπίδια δεν έμεναν κάτω, διότι τάχιστα φορτώνονταν στα φορτηγά για να μεταφερθούν σε άλλο Νομό.
Μόνο που ο κ. Σφυρής ενοχλήθηκε σφόδρα όταν διαπίστωσε ότι τα σκουπίδια μαζεύονταν και με το γελοίο πρόσχημα του δήθεν κινδύνου της υγείας των εργατών καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, αυτός ο σύγχρονος Εφιάλτης της Ερμιονίδας,έκανε καταγγελία στην Αστυνομία,το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Τσαμαδός Ιωάννης.
Έτσι έδειξε απροκάλυπτα ότι το κύριο μέλημά του είναι να μην μαζεύονται τα σκουπίδια και να μένουν στους δρόμους, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των Δημοτών, το περιβάλλον και την εικόνα της τουριστικής Ερμιονίδας, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των Δημοτών της Ερμιονίδας.
Και είχε το θράσος να μας πει (αυτός που είχε κάνει τις Αποθήκες του Δήμου χωματερή), ότι δεν του άρεσε που επιλέχθηκε ο εν λόγω χώρος των Αποθηκών για την μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων, διότι δήθεν κινδυνεύει η υγεία των υπαλλήλων του Δήμου.
Φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρει η Δημόσια Υγεία και προτιμάει το σκουπιδομάνι που έχει δημιουργηθεί σε ολόκληρη την Ερμιονίδα.
Νομίζει ότι υπάρχει έστω και ένας Δημότης που μπορεί να τον πιστέψει;
Και ενώ εχθές Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 επιλέξαμε σαν χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων το παλιό νταμάρι της Αυλώνας, εμφανίστηκε πάλι ο κ. Σφυρής να βιντεοσκοπεί την διαδικασία με το κινητό του και μετά από λίγη ώρα  “όλως τυχαίως” εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης ενός όμορου αγροκτήματος, ο οποίος έκλεισε με το αυτοκίνητό του το δρόμο που οδηγεί στο νταμάρι και κάλεσε την Αστυνομία, για να ακολουθήσουν αυτόφωρα και συλλήψεις.
Αυτός ο κύριος παραδόξως ενοχλήθηκε από την ταχύτατη μεταφόρτωση των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου στα φορτηγά, ενώ επί τόσα χρόνια ανέχεται τόνους σκουπιδιών στο όμορο αγροτεμάχιό του, τα οποία είχαν μεταφερθεί εκεί επί δημαρχίας Δημήτρη Σφυρή.
Για μια ακόμα φορά λέω ξεκάθαρα στον κ. Σφυρή ότι δεν θα του περάσει!!!
Οι Εφιάλτες της Ερμιονίδας θα απομονωθούν και θα λάβουν από τους Δημότες την περιφρόνηση που τους αξίζει.
Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πρόκειται να σταματήσουμε!!!
Οι συλλήψεις και τα αυτόφωρα δεν μας πτοούν!!!
Εμείς σαν Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουμε την ευθύνη και μπαίνουμε πάντα μπροστά, υπερασπίζοντας τους εργαζομένους και τους υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας, οι οποίοι εκτελούν τις εντολές μας κάνοντας το καθήκον τους.
Ο Δήμος Ερμιονίδας σύντομα θα καθαρίσει, διότι είμαστε πολύ κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος.
Αγωνιζόμαστε για να κάνουμε Χριστούγεννα σε έναν καθαρό Δήμο και σε αυτή μας την προσπάθεια ζητώ την ενεργή συμπαράσταση και στήριξη όλων των κατοίκων της Ερμιονίδας.

Ιωάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας