eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ




Κατόπιν σχετικού αιτήματος που έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. ΧαρδαλιάςΝικόλαος,το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019, με την υπ. αριθμ. πρωτ. 8977/13-12-2019 κατεπείγουσα Απόφασή του,κήρυξε  τον Δήμο Ερμιονίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ΠολιτικήςΠροστασίας για χρονικό διάστημα 3 μηνών, εξαιτίας του σοβαρότατου προβλήματος που έχει προκύψει με την αδυναμία της διαχείρισης των απορριμμάτων στον Δήμο μας (βλέπε συνημμένη την απόφαση στο τέλος του κειμένου).

Επίσης την ίδια ώρα,ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας Παναγιώτης με την υπ. αριθμ πρωτ. 341677/6039 Απόφασή του,ανέστειλε την προηγούμενη απόφασή του, με την οποία αφαιρούσε την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας(βλέπε συνημμένη την απόφαση στο τέλος του κειμένου).
Έτσι από σήμερα Σάββατο, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας θα εργαστεί ακατάπαυστα τις επόμενες μέρες, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα έτσι ώστε να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συνεχίζουν αδιάκοπα την προσπάθειαυλοποίησης του προγράμματος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων,το οποίο προβλέπει την δημιουργία ενός Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, με σκοπό να δοθεί μια οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας, ένα πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας εδώ και μια δεκαετία και μας έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα.
Παρόλο που δεν κρατάμε μαγικά ραβδάκια, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος και έτσι πότε στο μέλλον δεν θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πανέμορφης Ερμιονίδας, καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που ζούμε σήμερα και που ζήσαμε στο παρελθόν.
Από τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ξεκινήσαμε τις διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας ενός Δημοτικού ΣΜΑ, κάτι που ο κ. Σφυρής δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει στην πενταετή θητεία του.
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που δεν προσφέρεται για πολιτικά παιχνίδια και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων και καταγγελιών.
Κανένας δεν δικαιούται να παίζει με την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον και να χτίζει πολιτικές καριέρες εκμεταλλευόμενος ένα πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο κ. Σφυρής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτό που ζούμε με τα απορρίμματα στην Ερμιονίδα εδώ και μια δεκαετία.
Οι Δημότες της Ερμιονίδας έχουν άποψη, ένστικτο, κρίση και μνήμη και αντιλαμβάνονται ποιος παραπληροφορεί, ποιος συκοφαντεί και ποιος διχάζει την τοπική κοινωνία. Τα shows ανήκουν αλλού και όχι σε εμάς.
Οι Δημότες της Ερμιονίδας αξίζουν ένα ομορφότερο περιβάλλον διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.
Γι’ αυτό τον σκοπό αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί.
Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος, τις δύο δημοτικές παρατάξεις της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου καιιδιαίτερα τους Δημότες της Ερμιονίδας για την ανοχή και την υπομονή που έδειξαν και την σοφρωσύνη με την οποία διαχειρίστηκαν την δύσκολη κατάσταση που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Ερμιονίδας

Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά:


Η απόφαση του κ. Νίκα: