eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

''Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ'''

 
 ''...Συγκινήθηκα και εντυπωσιάστηκα απο το χορευτικό της Ερμιόνης που χόρεψε χορούς της Θάλασσας,  του κάβου και του πελάγους...''



Αγαπητοί συνδημότες παρακολούθησα την φετινή εκδήλωση του Κλήδονα στο Λιμάνι,

Συγκινήθηκα και εντυπωσιάστηκα απο το χορευτικό της Ερμιόνης που χόρεψε χορούς της Θάλασσας,  του κάβου, του πελάγους. Πρώτες εκτελέσεις θαλασσινά τραγούδια της Ιωάννας Γεργακοπούλου και της Δέσποινας Κυριαζοπούλου που ακούστηκαν για άλλη μια φορα με ζωντάνια απο την κονσόλα του μαστρο Μιχάλη Οικονόμου.

Πληροφορήθηκα απο τον αγαπητό μας χοροδιδάσκαλο Θανάση Μαλτέζο οτι αυτά τα Θαλασσινά χορευτικά τραγούδια πρώτης εκτέλεση ήταν μουσικές επιλογές του γιού του αείμνηστου φίλου μου και κανταδόρου Μιχαλάκη Κουτούβαλη, του Δαμιανού Κουτούβαλη.

Το λιμάνι της αρχόντισσας Ερμιόνης μύρισε Αιγαίο, μοσχομύρισε αργοσαρωνικός.
Οι στολές των Κοριτσιών που χόρευαν ήταν πολύχρωμες κι αρμονικές που ταίριαζαν απόλυτα σε έναν θαλασσινό τόπο όπως η Ερμιόνη.
Συγκινήθηκα όταν χόρεψαν το Ερμιονίτικο χασάπικο, αργό και γρήγορο!

Αυτές οι κοπέλες κι αυτά τα παλικάρια της Ερμιόνης με συγκίνησαν και με έφεραν πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθώ τα νιάτα μας , τότε που ξεκινήσαμε να χορεύουμε κι εμείς αυτό το Ερμιονίτικο χασάπικο που σήμερα αυτά τα παιδιά συνεχίζουν, στον ίδιο Βηματισμό!


Ένα μεγάλο Μπράβο στις Ερμιονίτισσες κοπέλες και στα Ερμιονίτικα παλικάρια που χόρεψαν στο λιμάνι της Ερμιόνης το Βράδυ της Πέμπτης.

Τέλος, 

Αγαπητέ Θωμά Σκούρτη εσύ που μέσα απο την τηλεόραση έχεις διαφημίσει και προβάλλει πάρα πολλές φορές την Ερμιόνη και την Ερμιονίδα, θα σε παρακαλέσω να δείξεις σύντομα τα αποσπάσματα απο αυτή τη Βραδιά για να τα δει αυτή (η απούσα απ΄όλους κι απο όλα) που έπιασε στο στόμα της και προσπάθησε να περιπαίξει την Αρχόντισσα Ερμιόνη.



ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
του τέως Δήμου Ερμιόνης