eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η Ανακοίνωση του Δ.Σ Παναγιώτη Αποστόλου για τον Σταυρό Διδύμων ''

Παναγιώτης Αποστόλου - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Συγχωριανοί,
Τα τελευταία 6 χρόνια περίπου είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, με τη βοήθεια σας και τη βοήθεια όλης της Ερμιονίδας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου στον Δήμο Ερμιονίδας έχω δώσει μεγάλες μάχες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το μεγάλο κακό που μας βρήκε από την τοποθέτηση όλων των απορριμμάτων του Δήμου σε απόσταση αναπνοής από το χωριό μας. Έδωσα μεγάλη μάχη μαζί σας μέρα και νύχτα για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη χωματερή και να τη διατηρήσουμε κλειστή. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
Το διάστημα αυτό από την υπόλοιπη Ερμιονίδα είχαμε ελάχιστη στήριξη από ελάχιστους ανθρώπους. ΓΙΑΤΙ;;;;;;
Γιατί βολεύτηκαν όλοι με το κλείσιμο όλων των υπολοίπων χωματερών του Δήμου μας.
Ήρθε η λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από τη νέα Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Δημήτριο Σφυρή. Ανάσα μεγάλη για το χωριό μας, αφού δεν χρειάζεται ποια να αγωνιούμε για νέα απορρίμματα στη θέση Σταυρός.
Ήρθε στη συνέχεια η ώρα της αποκατάστασης όλων των χωματερών του Δήμου μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ξεκινήσανε από Ρορό και Κρόθι και μετά στο Σταυρό Διδύμων. Με τον Πρόεδρο του χωρίου μας τον κ. Κώστα Σπανό σταματήσαμε τις εργασίες, γιατί αφορούσαν μερική αποκατάσταση και όχι συνολική και χωρίς στεγανοποίηση.
Φτάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πήραμε ομόφωνα απόφαση για μετρήσεις της ρύπανσης, που έχει προκληθεί και συνολική αποκατάσταση και στεγανοποίηση από τη βροχή.
Το κερδίσαμε και αυτό.
Κατόπιν ζητάει ο Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας συνάντηση στην Τρίπολη, με την εναπομείνουσα Επιτροπή Αγώνα, εγώ, ο Σπανός, ο Σταύρος ο Γεωργίου και ο Αντώνης ο Μπροδήμας. Για προσωπικούς τους λόγους ο κ. Σ. Γεωργίου και ο κ. Α. Μπροδήμας δεν μπορούσαν να έρθουν στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σεβόμαστε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προχωράμε σε συνολική αποκατάσταση και στεγανοποίηση.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Εκτός από αυτά ζητήσαμε και μετρήσεις.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Δεν τις αποκλείουμε και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί το Ι.Γ.Μ.Ε.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Πώς θα γίνει η αποκατάσταση;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Ορίστε η τομή.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:  Βλέπω στεγανοποίηση στο επάνω μέρος μόνο, στο κάτω που είναι; Γιατί δεν κάνεις στεγανοποίηση και από κάτω, όπως έκανες στο Ξυλόκαστρο;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Στο Ξυλόκαστρο είναι ενεργός ΧΥΤΥ, ενώ στο Σταυρό ότι υγρά απόβλητα υπήρχαν, πέρασαν στο υπέδαφος και δεν υπάρχει επιστροφή. Προτείνω εντατικότερο έλεγχο στις πλησιέστερες γεωτρήσεις ύδρευσης και στα πηγάδια άρδευσης.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Κύριε Περιφερειάρχα λογική η τοποθέτησή σας, αλλά επειδή πλέον δεν εμπιστεύομαι κανένα, θέλω να μου δώσετε το δικαίωμα να παρακολουθώ την εφαρμογή της τομής.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Σύμφωνοι.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Σύμφωνοι.

Για όλα τα παραπάνω που σας δήλωσα, τοποθετήθηκα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι στο παρακάτω video από το 4:29:11 έως το 4:33:55

Συγχωριανοί,
δήλωσα δημόσια ότι συμφωνώ με τις εργασίες, τις οποίες περιγράφει η τομή των εργασιών αποκατάστασης της χωματερής στην θέση Σταυρός. Είναι ακριβώς ότι ζητάγαμε τόσο καιρό. Τα σκουπίδια στην κατάσταση, που περιήλθαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Καμιζή - Λάμπρου, είναι πια μη διαχειρίσιμα και δεν μπορούν να μεταφερθούν. Μακάρι αυτοί που διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στην αποκατάσταση να κερδίσουν κάτι καλύτερο, από αυτό που κέρδισα εγώ με τη βοήθεια την δική σας.
Αλίμονό μας όμως εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία για το χωριό μας.
Αλίμονό μου όμως σε περίπτωση που έκανα λάθος.

Παναγιώτης Αποστόλου