eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ''Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ''



 ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:

 ''Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΧΑΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ''


Δήμαρχε μην ψάχνεις υπονομευτές του έργου σου, ευθύνη σου είναι η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Εσύ άλλαξες απόψεις και θέσεις όχι εμείς.
Γνωστοποιώ στα ΜΜΕ κρίσιμα αποσπάσματα από την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Α/Α 52/2016 της 7 Μαρτίου 2016 όπου φαίνονται οι 4 προτάσεις που έκανες εσύ και οι οποίες αποτελούν την απόφαση του Συμβουλίου μας.




Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία , αναθεώρησε την θέση σου , υλοποίησε την απόφαση του ΔΣ, τήρησε τις υποσχέσεις σου για εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης των δεμάτων συμμείκτων απορριμμάτων τους σταυρού Διδύμων , και όχι θάψιμο αυτών , κουκούλωμα του προβλήματος.
Απαιτείται να αναλάβεις πρωτοβουλίες για να δρομολογηθούν εξελίξεις για την οριστική και επιστημονική διευθέτηση του προβλήματος της αποκατάστασης του χώρου της δεματοποίησης. Η ευθύνη είναι δικιά σου και όχι των συμβούλων, είσαι ο Δήμαρχος και πρέπει να αναλάβεις επιτέλους τις ευθύνες σου, η εποχή του κουκουλώματος , της «ζούλας», της επιφανειακής λύσης , της ευκαιριακής λύσης  , έχει περάσει οριστικά και αμετάκλητα.
Απαιτείται να εφαρμόσουμε την νομιμότητα σε όλες τις ενέργειες μας και σε όλες τις δραστηριότητες μας.
Από τις πρωτοβουλίες και ενέργειες όλης της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας προέκυψαν τα εξής αυτονόητα συμπεράσματα.
1.       Το θάψιμο των δεμάτων σύμμεικτων απορριμμάτων είναι παράνομη πράξη και πηγάζει τόσο από την Ελληνική όσο και από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία
2.       Η λύση για την αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιητή θα προκύψει είτε με μεταφορά των δεμάτων σε νόμιμο ΧΥΤΥ, είτε με μηχανική επεξεργασία σύμφωνα και με το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Δήμος για τα απορρίμματα του κάμπου.
3.       Η μελέτη που μας παρουσιάστηκε εξυπηρετούσε την λογική του κουκουλώματος και στη συγκάλυψης. Δημιουργούσε σύγχυση γιατί σε πρόγραμμα αποκατάστασης ΧΑΔΑ πρόσθετε χωρίς καμιά νομιμότητα την αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιητή
4.       Κύρια , ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια απαιτείται να εκπονήσουν μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου του δεματοποιήτη και να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους  πόρους για την υλοποίηση αυτής.
5.        Ο έλεγχος του υδροφόρου ορίζοντα είναι μια αναγκαία συνθήκη, δέσμευση του Δημοτικού  μας Συμβουλίου για την οριστική αποκατάσταση του χώρου τόσο του ΧΑΔΑ όσο και του δεματοποιητή. Είναι ένα αίτημα των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων Διδύμων και Φούρνων.
6.       Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αφήσουμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και να συμβάλλουμε στην υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του Μαρτίου 2016 και να δώσουμε μια οριστική λύση στο πρόβλημα που εξετάζουμε. Αποτελεί γενναιότητα σε αυτόν που διοικεί να παραδεχτεί το προσωρινό του λάθος να αναθεωρήσει την άποψη του και να συμπορευτεί με την νομιμότητα και την κοινή επιστημονική λογική. 
Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας