eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

''ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...''

<< Φευγω - Βαρδης Αντωνης >>

Σήμερα αφιερώνει η Αγγελική απο Μπίστι ένα τραγούδι του Αντώνη Βαρδή:
Είναι γεγονός..Το διαλάνε κι αραιώνουν,
Φεύγουν σιγά σιγά ,
Προσπαθούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ,
Πριν λίγα χρόνια μπορεί να έφυγε απ΄την ζωή ο Σπαθάρης σήμερα όπως όλοι διαπιστώνετε μετά απο 32 μήνες, Φεύγουν και οι Καραγκιόζηδες, φεύγουν και τα καρκαλέτσια ,φεύγουν και οι επαναστάτες, φεύγουν και οι εθελοντές του γλυκού νερού και μένουν τα σκουπίδια Βουνό!
Όπως όλοι διαπιστώνουμε απ΄τα γραφόμενά τους με καμουφλάρισμα τον εθελοντισμό αρχίζουν και προετοιμάζουν το έδαφος για να την σκαπουλάρουνε...

Κι όμως αυτοί οι άνεμοι της αλλαγής , αυτά τα παιδιά που θα μας άλλαζαν τον δήμο και δεν θα άλλαζε ο δήμος αυτούς, αυτοί οι υπηρέτες του λαού της Ερμιονίδας που μας έλεγαν αταλάντευτα πως πασχίζουν για τα συμφέροντα των δημοτών , αυτοί που θα τα έβγαζαν όλα στο φως και είχαν τις μελέτες στα συρτάρια για την ανάπτυξη του τόπου.
Αυτό το παιδί θαύμα που είχε το μαγικό ραβδάκι και θα μας καθάριζε τα σκουπίδια στο Πι και Φι...
Όλοι αυτοί λοιπόν που δεν μπόρεσαν να βάλουν σε 32 μήνες θητείας μέχρι τώρα την μια πέτρα πάνω στην άλλη, έρχονται σήμερα να ξεστομίζουν καινούργιες φιλολογίες και λόγια του αέρα σαν αυτά τα προεκλογικά του 2010 την ίδια στιγμή που αυτοί ίδιοι σήμερα διοικούν το Δήμο και με αυτά τους τα λόγια προφανώς ομολογούν και οι ίδιοι την αποτυχία τους ψάχνοντας εθελοντή Δήμαρχο.
Πραγματικά αγαπητοί φίλοι τούτα τα κύκνεια άσματα , αυτοί οι <<πολιτικοί παλιμπαιδισμοί>> κι αυτές οι κραυγές αγωνίας και αποτυχίας δεν έχουν ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά.

Είναι απορίας άξιο αγαπητοί φίλοι , είναι τρελό δηλαδή μια ατάλαντευτη παράταξη , μ΄έναν αταλάντευτο αρχηγό, αντί ο αρχηγός να κάνει απολογισμό της τετραετίας δείχνοντας τα έργα του και τις πράξεις του και να ζητήσει απο το λαό να του ανανεώσει την εντολή, <<βάζει>> προφανώς  τον αντ΄αυτού να ομολογεί φόρα παρτίδα την αποτυχία τους ψάχνοντας να βρουν εθελοντή αρχηγό απο εθελοντικό κίνημα της καθαριότητας.
Ακούσατε , ακούσατε ψάχνουν εθελοντή για Δήμαρχο!
Όχι λοιπόν αγαπητοί φίλοι, δεν θα τους αφήσουμε εμείς να την σκαπουλάρουνε έτσι ανώδυνα και με ελαφρά πηδηματάκια όπως θα ήθελαν να πούν το μεγάλο αντίο.

Τώρα θα δούμε πως βγαίνουν όλα στο φώς.
Αυτά τα λόγια και τα παιδιάστικα τεζαρίσματα μέσα απο το άσπρο το παλτό , αυτές οι δήθεν <<απειλές>> στις λεβεντισσες νοικοκυρές της Ερμιόνης για τυχόν μηνύσεις , αυτες οι <<κατηγορίες>> περί προβοκάτσιας προς τις λεβέντισσες νοικοκυρές του Πεύκου , αυτές οι προτροπές για το τι ιστολόγια θα διαβάζουν οι Δημότες και οι αναγνώστες , αυτές οι περίεργες - σκοτεινές υποθέσεις και υποθέσεις διαφθοράς της ΔΕΣΦΑΚ με την βούλα της αστυνομίας , αυτοί οι καταλογισμοί για παράβαση ΑΣΕΠ , αυτά τα περιβόητα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που ακόμα δεν έχουμε δεί , δεν ξεχνιούνται εύκολα με το να καμουφλάρεσαι πίσω απο τον εθελοντισμό!
Δεν ξέχνιούνται βάζοντας ένα καπελάκι και βγάζοντας φωτογραφία μ΄ ένα ξινιάρι..

Όπως βέβαια δεν διανοούμαστε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα που δίνουν για την καθαριότητα οι λεβέντισσες Νοικοκυρές αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής απ΄την μεριά τους που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και πληρώνουν μέχρι σήμερα τους αλλοδαπούς για να καθαρίσουν τα σκουπίδια που όλοι εσείς σταθήκατε ανήμποροι στην υποχρέωση που είχατε  για να καθαρίζετε τους κάδους μέσα κι έξω απο τις πόλεις.

Υ.Γ: Ο εθελοντισμός είναι ιδέα , πράξη και στάση ζωής!
Ο εθελοντισμός και η προσφορά υπήρχε πολλά χρόνια πριν στην περιοχή μας με μεράκι και ανιδιοτέλεια!
Ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν στήνονται με διαβουλεύσεις και φιλολογίες.
Ο εθελοντισμός και η προσφορά δεν ήταν ιδέα κανενός απο όλους εσας.
Ο εθελοντισμός και η προσφορά υπήρχε , υπάρχει και θα υπάρχει στην Ερμιονίδα και δεν τα καπηλεύεται κανένας !!!

 Αγγελική απο Μπίστι

 Κάποτε έχτιζα ένα όνειρο τη μέρα,
τώρα η στράτα μου δεν πάει παραπέρα,
φεύγω, τώρα φεύγω!
καλή σας ακρόαση...