eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

''ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ<ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ> ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΚΑ κ.Ι.ΜΑΝΙΑΤΗ - ΚΑΙ Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΜΠΛΟΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ:
'' ...και  γράφει η κυρία αρθρογράφος γνωστού μπλόγκ για πολίτες ευαίσθητους στα περιβαντολλογικά και <<πυρομανείς>>....''

Γράφει ο Σταύρος Γεωργίου απο τους Φούρνους

Ηδη τελείωσε η έκθεση που έγινε στο Πορτοχέλι με την ονομασία<Γεύσεις και όψεις> που σκοπό είχε να  προβάλει τα τοπικά μας προιόντα και την περιοχή μας σε αυτή την ημερομηνία:10 με 17 Αυγούστου αφού σε αυτή την  χρονική περίοδο η τουριστική κίνηση είναι στο ζενίθ. 
Ετσι πιστεύω η κίνηση στην εκ θεση γενικά να πήγε καλά αφού κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά.
Αυτό που παρατηρήσαμε πάρα πολλοί είναι ο μικρός αριθμός των τοπικών παραγωγών που συμμετείχαν!!!

Συμμετείχαν μόνο πέντε σε σύνολο σαράντα δηλαδή οι υπόλοιποι τριανταπέντε πο συμμετείχαν ήταν απο την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε ευρεία κλιμακα και ρωτώντας φίλους παραγωγούς γιατί δεν συμμετείχαν στην εκθεση= η απαντησή τους ήταν:
ότι δεν τους είχε ειδοποιήσει κανένας και μάλι στα ήταν δυσαρεστημένοι για την θέση αυτή θεωρούσαν υπεύθυνο τον δήμο Ερμιονίδας που δεν τους ειδοποίησε.

Εκεί θα πρέπει να ξέρει ο δήμος ότι ο κάθε παραγωγός που εργάζετε μέχρι αργά  δεν έχει  χρόνο να διαβάσει την ιστοσελίδα του δήμου ή μπορεί να μήν έχει και κομπιούτερ. Γιαυτό υπάρχουν άλλοι τρόποι επικοινωνίας.Κατα την διάρκεια των εγκαινίων μετά τον αγιασμό υπήρξαν ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Αργολιδας κ.Τ. Χειβιδόπουλου ,του δημαρχου του δήμου Ερμιονίδας κ.Δ.Καμιζή και του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ.Ι.Μανιά τη.Εντύπωση μου έκανε η δήλωση του δημάρχου του δήμου Ερμιονίδας που ευχαρίστησε την Περιφέ ρεια Πελοποννήσου που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών.Εγώ ρωτώ??? τώρα που όλα είναι μπάχαλο με τις ανεξέλεκτες χωματερές και αρκετά σκουπίδια θαμμένα, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οταν η Περιφέρεια έκανε συναντήσεις στην Τρίπολη και καλούσε να παρευρεθεί και ο δήμος Ερμιονίδας και να συμμετάσχει στην συζήτηση .Ο δήμος Ερμιονίδας απουσί αζε,οι μόνοι που παρευρίσκοντο ήσαν :η  εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης του δήμου Ερμιονίδας-η ομάδα πολιτών Φούρνοι-Δίδυμα και οι περιβαντολογικές οργανώσεις,και σε σημείο οδήμος να μην έχει χωροθετήση χώρο που ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εγκατάσταση του κομποστοποι ητή και ΚΔΑΥ.

Κατά τ'αλλα ευχαριστίες.Και το βασικότερο  όταν μίλησε ο υπουργός ΥΠΕΚΑ κος.Ι.Μανιάτης για το πρόγραμμα: ΕΠΠΕΡΑΑ-ΕΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ που αφορά την αειφόρο ανάπτυξη.
Το οποίο πρόγραμμα έληγε στις :29Ιουλιου το2013.Είπε ο κος Υπουργός κάλεσα τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ κον.Νίκαν δήμαρχο Καλαμάτας(Π.Ε.Δ σημαινει=πρόεδρος ενωσης δημάρχων Περιφέρειας Πελοποννήσου) και  τον κον Σμυρνιώτη δήμαρχο Τρίπολης και πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ(ΦΟΣΔΑ σημαίνει=φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων ,κοινώς σκουπιδιών),τους  κάλεσα στο Υπουργείο και τους είπα να πάρουν  χρήματα και συγκεκριμένο ποσό μέσω του προγράμματος,ΕΠΠΕΡΑΑ που χρηματοδοτεί ,να κάνουν ιδιοδιαχείριση ο κάθε δήμος τα σκουπίδια του μέχρι που ο εργολάβος θα έχει εκπληρώσει τις εργασί ες με την τελική διαχείριση.Και εγώ ρωτώ πάλι!!! Τι έχει κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το συγκεκριμμένο πρόγραμμα??? γιατί δεν έχει συζητηθεί αυτό το σοβαρό θέμα στο δημοτικό συμβού λιο του δήμου Ερμιονίδας???? τι θα μας πούν οι κ.κ.δημτικοίσύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου του δήμου Ερμιονίδας????Το συγκεκριμμένο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ το γνωρίζουν.

Τι θα κάνει η αντιπολίτευση θα κάνει επερώτηση στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κου.Ι.Μανιάτη.
Εγώ ερώτησα για το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και μου απάντησαν ότι δόθηκε παράταση χρόνου ,μακάρι ,γιατι αν υπάρχει χρόνος ας το συζητήσουν και ας αποφασίσου!!!!. 
Γιατί αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία  το τέλος της φυλής πλησιάζει. 

Και αυτούς τους προβληματισμούς του έχει εκφράσει και γραπτά και δυναμικά:< η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΟΥΡΝΟΙ-ΔΙΔΥΜΑ> και  γράφει η κυρία αρθρογράφος γνωστού μπλόγκ για πολίτες ευαίσθητους στα περιβαντολλογικά και πυρομανείς.

Γιατί η παρουσία της στις διαμαρτυρίες απο το μεγάλο πρόβλημα (που δημιουργήθηκε στην ανεξέλεκτη χωματερή στην θέση :ΣΤΑΥΡΟΣ-ΔΙΔΥΜΑ μέσα στον χώρο του δεματοποιητή ),ήταν απών καθώς και στις διαμαρτυρίες για τα Φωτοβολταικά στο Λουκαίτι.                     
                
Σταύρος.Α.Γεωργίου/Φούρνοι.