eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

''Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΚΑΜΙΖΗ'' 

Γράφει ο αναγνώστης (μέλος της συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων για τα απορρίμματα της Ερμιονίδας) του Εικονοσκοπίου Σταύρος Γεωργίου απο τους Φούρνους

Τέτοιο δικτατορικό μανιφέστο έχω χρόνια να δώ απο την δικτακτορία του αχυράνθρωπου πινοσέτ στην Χιλή .Το ξανάζησα χθες. 
Γιατί  δόδηκε η ευκαιρία στον υπεύθυνο του δήμου που ψήφισε για Δήμαρχο ο κόσμος του Δήμου Ερμιονίδας <ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΪ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΪ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕ ΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ  ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ>.

Τι συνέβη λοιπόν. έκαλεσε η περιβαντολογική οργάνωση ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ (Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας) με την ΜΚΟ οργάνωση η οποία απαρτίζεται απο επιστήμονες και βοηθούν περι πτώσεις με συμβουλές αφιλοκερδώς .

Η ιστορία έγινε ως εξής: μαζεύτηκε ο κόσμος  και τότε μάθαμε ότι ο δήμαρχος δεν θα έρθει και μάλιστα πριν την ομιλία ο άμεσα βοηθός του Αντιδήμαρχος  υπεύθυνος για την καθαριότητα μοίραζε φυλλάδια με τις ανακοινώσεις οπως μοίραζε τις κόλες για πρόχειρο διαγώνισμα. 
Βέβαια παιρνώντας απο εμένα με προσπέρασε και δεν μού έδωσε την κόλα  του πρόχειρου διαγωνίσματος γιατί
ξέρει ότι είμαι κακός μαθη τής και δεν τα βγάζει πέρα.Το χειρότερο όλων είναι ότι ο φέρων τις κόλες του διαγωνίσματος ζήτησε τον λόγο και μας περιέγραψε το παράπονο της ζωής του και ζήτησε να μην παραστεί κανένας απο τούς συμβούλους της παραταξής του διότι μπορει να μάθουν κάτι και ανοίξουν τα μυαλά τους και τα μάτια τους και αυτό είναι κακό πράγμα.Ετσι όλοι εφάρμοσαν τα λόγια του μεγάλου που τους είπε να είμαστε έτοιμοι και να καιροφυλαχτούμε.    

Γι΄αυτό λοιπόν ας καταλάβουμε και εμείς ποιόν ψηφίσαμε και να λάβουμε τα μέτρα μας γιατί θα δούμε και χειρότερα.

Επειδή μάθαμε και ένα ευχάριστο απο τον εκπρόσωπο του κυρίου Περιφερειάρχη( Πέτρου Τάτούλη )απο τον κύριο Λάμπρο Μπούκλη:
Οτι η περιφέρεια  σε πιλοτικό πρόγραμμα θα φέρει οικογενειακούς κομποστοποιητές να δώσει σε όλα τα σπιτια γιατί αυτό το σύστημα είναι το πιο φτηνό σύστημα διαχείρισης των απορριμμά των .
Αυτό το σύστημα θέλει όρεξη και με λίγη προσπάθεια είναι παιχνιδάκι.

Πληροφοριακά ήδη εγώ έχω οικογενειακό κομποστοποιητή και το έχω ξαναγράψει πόσοι είμασται αυτοί που έχουμε οικογενειακό κομποστοποιητή και να κάνουμε μια ομάδα που θα καθοδηγήσει τους υπόλοιπους συναθρώπους μας .Ηδη το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στην Αμφίκλεια( το παλιό ΔΑΔΙ) και είναι το πρώτο μέρος στην Ελλάδα απο καιρό που παράγει κομπόστ.