eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

''ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ- Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα των Τουριστικών Περιοχών»

Μια ιδιαίτερη συνάντηση επιφύλασσε στους σπουδαστές του τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας Τουρισμού η Ακαδημία των Πολιτών Ναυπλίου την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου. «Ο ανθρώπινος παράγοντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» αποτελούσε ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα και διερευνήθηκε διεξοδικά κατά την εισήγηση του Συμβούλου Ανάπτυξης Τουριστικών Προορισμών Παναγιώτη Αθανασόπουλου. Ενεργή η συμμετοχή των σπουδαστών με πλήθος επισημάνσεων πάνω στις αλλαγές που...
.... συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στο αντικείμενο του τουρισμού και τις ολοένα προκύπτουσες νέες ανάγκες επιμόρφωσης των δραστηριοποιούμενων σε αυτόν τον κλάδο..
Η συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των σπουδαστών της Ακαδημίας των Πολιτών Ναυπλίου και του εισηγητή, κατέδειξε αδυναμίες αλλά και νέες ευκαιρίες ενώ παράλληλα, δόθηκαν χρήσιμα στοιχεία βάσει διεθνών μελετών και έγιναν αξιόλογες τοποθετήσεις.  Η διάλεξη αυτή, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα εργαστηριακής μορφής σεμινάριο καθώς έγινε παρουσίαση του θέματος με βιωματικό τρόπο ώστε να είναι περισσότερο εύληπτο και κατανοητό.
Οι σπουδαστές, στην ολοκλήρωση της τρίωρης αυτής συνάντησης είχαν σχηματίσει μια νέα άποψη για τα «κίνητρα του ταξιδευτή», την «ταυτότητα του προορισμού», τον «δυναμικό τροχό των μετεχόντων στον τουρισμό» και πολλές ακόμη έννοιες.
Εξέφρασαν δε την άποψη ότι οι απασχολούμενοι σε συναφή με τον τουρισμό αντικείμενα -είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα- χρειάζονται ενίσχυση με τέτοιου είδους επιμορφωτικές συναντήσεις.

Σημειώνεται ότι, κάθε Δευτέρα στο Β Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας η «Ακαδημία των Πολιτών» υλοποιεί τις τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με θεματικό άξονα την Ψυχολογία και Κοινωνιολογία Τουρισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στους επαγγελματίες και όλους όσους μετέχουν στο Τουριστικό Ψηφιδωτό της Αργολίδας

Σημειώνεται ότι η «Ακαδημία των Πολιτών» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε φέτος για πρώτη φορά στην περιοχή μας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Έχει στεφθεί με επιτυχία σε περισσότερα από 55 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη θεματολογία και συμμετέχουν στη διάχυση της γνώσης, χωρίς περιορισμούς.
Να επισημάνουμε για όσους πολίτες ενδιαφέρονται, ότι οι εγγραφές στην Ακαδημία των Πολιτών θα συνεχιστούν  για λίγες μέρες ακόμη.

Περισσότερες πληροφορίες: Συντονίστρια τμήματος Ψυχολογίας Τουρισμού Ναυπλίου – Νατάσσα Αχριάννη (τηλ6972088768)