eikonoskopionews.blogspot.com

''H EIKONA EINAI TO ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ AΝΘΡΩΠΟΥ''


E-MAIL:eikonoskopionews@gmail.com



Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

"Κόντρες, εντάσεις και διαξιφισμοί μεταξύ Καμιζή και Σφυρή"

 Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του δήμου Ερμιονίδας:
"Ελάχιστοι πολίτες παρακολούθησαν την διαδικασία. Όσοι....άντεξαν και έμειναν μέχρι το τέλος διαπίστωσαν ότι η πόλωση καλά κρατεί στα δημοτικά δρώμενα της Ερμιονίδας...."

Ρεπορτάζ για το eikonoskopionews: Μίλτος Ιωαννίδης

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (17/8) στο προαύλιο του 1ου δημοτικού σχολείου Κρανιδίου η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του δήμου Ερμιονίδας.
Οι ελάχιστοι πολίτες που παραβρέθηκαν στην διαδικασία, διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και προσωπικά μεταξύ του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Σφυρή--απόρροια των εξελίξεων των τελευταίων μηνών σε θέματα-φωτιά που αφορούν τα δημοτικά δρώμενα-- (όπως η ΔΕΥΑΚ, η ΔΕΣΦΑΚ, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα οικονομικά του δήμου) και έχουν εκτοξεύσει στο κόκκινο την πολιτική αντιπαράθεση.
Όλα αυτά σε μια συνεδρίαση που κράτησε κάτι περισσότερο απο 5 ώρες (είχε προγραμματιστεί για τις 20.00 και ολοκληρώθηκε μετά την 1 τα μεσάνυχτα!).

Άγρια πολιτική κόντρα Καμιζή-Σφυρή!
 
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η πολιτική κόντρα μεταξύ του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Σφυρή το τελευταίο διάστημα, όξυνε το κλίμα πόλωσης με τους δυο άνδρες να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως....... "είσαι προβοκάτορας, είσαι αρχιψεύταρος " και όλα αυτά μπροστά στους ελάχιστους εναπομείναντες στην διαδικασία πολίτες (δεδομένου τόσο του προχωρημένου της ώρας όσο και τις αρχικής ενημέρωσης της δημοτικής ηγεσίας για τα πεπραγμένα της που υπερέβη τις τρεις ώρες) με κάποιους εξ αυτών μάλιστα να φωνάζουν την ώρα που επιχειρούσε (επί ματαίω μια και τον διέκοπταν συνέχεια) να τοποθετηθεί ο κ. Σφυρής ρίχνοντας "λάδι στην φωτιά" οξύνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Λάμπρου να αδυνατεί να ηρεμήσει τα πνεύματα προκειμένου να συνεχιστεί όπως πρέπει η συνεδρίαση.
Είναι πάντως εμφανές το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ερμιονίδα. Μόνο που κανένα θέμα δεν πρόκειται να λυθεί εφόσον συνεχίσει η δημοτική ηγεσία να ακολουθεί την τακτική "Δεν φταίω εγώ. Φταίνε οι άλλοι". Δυστυχώς χθες βράδυ δεν υπήρξε ίχνος πολιτικής αυτοκριτικής για τις (όποιες) αστοχίες, λάθη η αποτυχίες (που ενδεχομένως είχε) τον τελευταίο 1.5 χρόνο η διοίκηση του δήμου Ερμιονίδας. Δυστυχώς χθες βράδυ ο απολογισμός της δημοτικής ηγεσίας ήταν πολύ φτωχός. Ο πολιτικός χρόνος για να εφαρμόσει η Πατριωτική Συμπαράταξη το πρόγραμμα της δεν είναι απεριόριστος. Και οι δικαιολογίες που κάθε φορά χρησιμοποιεί δεν επαρκούν για να κρύψουν την αλήθεια: Ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε στους πολίτες προεκλογικά. Χειρότερα: Τους έχει απογοητεύσει.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται....